Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

OMÜ'de şüpheli zehirlenme! İhmal mi sabotaj mı?

Özel Haber

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde  dün yemekhanede yemek yiyen çalışanlarda ishal ve karın ağrısı şikayeti görülürken 10'a yakın çalışan acillik oldu. Yemekhanenin özelden alınıp kurum tarafından işletilmeye başlanmasının ardından yaşanan zehirlenme olayı şüpheli bulundu.

Dün yemekhanede çıkan tavuk yemeğinin ardından gece ve bu sabah ishal, kusma ve karın ağrısı şikayetleri yaşandı. Ağrıları artan bazı işçiler acil servis bölümünde tedavi altına alınırken yemekhane bölümünde sabotaj olma ihtimali üzerinde duruluyor. 

"HASSASİYET GÖSTERİLMELİ"

Yaşanan olayla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Sağlık Işçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı İrfan Kalyoncu şu ifadelere yer verdi:

"OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yemekhanesinde 26 Mayıs 2022 tarihinde çıkan yemeklerin içerisinde tavuk yemeğinin yenmesinden sonra gece ve bu sabah bir çok çalışan arkadaşımız da ishal, kusma ve karın ağrısı gibi şikayetler meydana geldi. Ağrıları çoğalan bazı işçilerimiz hastanenin acilinde muayene oldu. Yaklaşık 3 binin üzerinde çalışanın olduğu bir işyeri yemekhanesinde kontrol sisteminin daha dikkatli olması gerektiğinin ciddiyeti bir kez daha hasıl olmuştur. 10 gün önce yemekhane hizmetleri özelden geri alınarak kurum inisiyatifine geçtiği için sürecin daha dikkatli izlenmesi ve hassasiyet gösterilmesi gerekmekte olup, söz konusu insan hayatının olduğu tüm taraflarca bilindiğine inancımız tamdır. Sendikamız adına bu sürecin tabkini işçilerimiz, üyelerimiz ve tüm çalışanlar adına yapacağız."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

OMÜ yönetiminin olayı çok yönlü olarak araştırdığı ve sabotaj ihtimali nedeniyle güvenlik güçlerinden de destek talep edilebileceği bildirildi.

SAMSUNHABER.COM

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.