Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Başardık! TEDES uygulaması tarihe karıştı!

Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son günlerde büyük tepki toplayan TEDES uygulamasını ile alakalı kritik açıklamalarda bulundu.

Uygulamaya konulduğundan bu zamana kadar sadece Ordu'da bir yılda yarım milyon araca ceza uygulaması yapan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ne tepkiler her geçen gün artmış, sistemden kendilerine fayda sağlamak isteyen belediyeler adeta sıraya girmişti. Bakanlık gerek sosyal medyadan gerekse yazılı bir şekilde beyan edilen sisteme yönelik tepkileri dikkate alarak uygulamayı durdurdu.

PİLOT İL ORDU

Pilot il olarak seçilen Ordu'da 18 Kasım 2015'te uygulanmaya başlanan TEDES, sırasıyla Tekirdağ Çorlu, Uşak'ın Banaz, Çorum'un Osmancık ilçeleri ile Gaziantep, Kayseri, Edirne ve Bilecik'te kuruldu.

DENEME AŞAMASINDA BİLE BÜYÜK TEPKİ

Amasya iline kurulan ve 19 Eylül'de hizmete girecek olan TEDES, daha deneme aşamasında büyük tepki topladı. Amasyalı sürücüler, deneme aşamasında 200 kişinin hata yaptığını belirleyen fakat bu sürücülere ceza kesilmeyen sisteme karşı ayaklandı.

Uygulandığı şehirlerde büyük tepkilere neden olan trafik uygulamalarında, sıralı tuzak gibi kurulan sistem nedeniyle, bu yoldan geçen sürücüler, ceza yemeden kurtulamıyordu. Çünkü tabelada 110 kilometre olan hız limiti, 150 metre sonra 50'ye ya da bir anda 30'a inebiliyordu. Fizik kurallarına aykırı olarak uygulanan, sosyal medyada klibi çekilen, hatta adına şarkılar yazılan TEDES'ten, 280 TL'den başlayıp 4 bin 500 TL'ye kadar radar cezası yiyen bulunuyor. İçişleri Bakanı Soylu tarafından açıklanan bu karar, halka güven aşıladı.

Uygulama süresince sadece Ordu'da yarım milyondan fazla aracın ceza yediği belirtiliyor.

TEDES hakkındaki diğer haberler:





Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.