banner388

Samsun'daki Bu Kafede Çay Bedava, Ama...

Samsun'da hizmet veren bir kafe ilginç bir kampanyaya imza attı. Buraya gelip kitap okuyana çay bedava.

Samsun'daki Bu Kafede Çay Bedava, Ama...

Samsun'da hizmet veren bir kafe ilginç bir kampanyaya imza attı. Buraya gelip kitap okuyana çay bedava.

26 Ağustos 2016 Cuma 16:16
Samsun'daki Bu Kafede Çay Bedava, Ama...

Samsun'da emekli bir öğretmen olan Kahraman Kürkçüoğlu eşiyle beraber açtığı kafede örnek bir kampanya başlattı. Kafeye gelip kitap okuyana çay bedava...
İskenderun doğumlu 60 yaşındaki emekli matematik öğretmeni Kahraman Bey, Adıyaman ve Ankara'dan sonra Samsun'a gelmiş. Samsun'da 19 Mayıs Lisesi ve Kavak Yaşar Doğu Lisesi'nde matematik öğretmenliği görevlerinde bulunduktan sonra emekli olamuş ve eşiyle beraber küçük bir yer açmaya karar verimiş. Atakum İlçesi Ömürevleri mevkiinde Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu karşısındaki bu kafenin camına asılı ilanı gören herkes önce bir şaşırıyor sonra da yüzünde güzel bir tebessümle oradan ayrılıyor. Gelen müşteriler genelde 18-30 yaş arası kültür düzeyi yüksek toplumun hemen her kesiminden, farklı siyasi görüş yada hayat felfesine sahip insanlar. Yaklaşık 1 yıldır hizmet veren kafeye elinize kitabınızı alıp gidebilir, sessiz ve huzurlu bu şirin mekanda ücretsiz çayınızı yudumlayabilirsiniz. Kahraman Bey'in maddi bir beklentisi yok, onun için müşteri gelsin kitabını okusun yeter. Bu sıcak mekana gelen insanlar sadece kitap okumaya değil Kahraman Bey'le sohbet edebilmek için de kafeyi ziyaret ediyor. İlanı görüp gelen insanın amacı zaten bedava çay içmek değil gelip bu ortamın havasını koklamak.

Kafeye bir süre sonra bir kitaplık kurulacak ve insanlar okudukları kitapları bu raflara bırakıp başka bir kitap alabilecekler. Bugün belki de hayatın içerisinde yaşadığımız birçok problemin kaynağının eksik bilgi sahibi olmak, kitap okumak ve araştırma alışkanlığımızın olmaması olarak değerlendiren Kürkçüoğlu," Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak istiyorsak, önce bunu biz yapmalıyız. Anne baba kitabı eline alacak ve çocuk da bunu görecek. Gelişen teknolojiyle beraber kitaplar artık bilgisayar hatta cep telefonu ekranlarında. Bana göre kitabın kokusunu almak, sayfalarını çevirmek bambaşka birşey. Kitap seçiminde çocuk özgür bırakılmalı, kendi ilgi alanına giren, zevk alacağı kitabı kendi seçmeli. Evimde 1500-2000 kitap var ve her zaman çantamda bir kitapla dolaşırım. Şimdiye kadar beni en çok etkileyen yazar ise Yaşar Kemal olmuştur."diye konuştu.

Samsun'u çok sevdiğini belirten Kürkçüoğlu şöyle devam etti: "Samsun, kozmopolit bir şehir, birçok farklı kültür var ve bu farklı kültürlerle beraber yaşamayı çok seviyorum. Bu şehrin önündeki tek engel sanayinin gelişememiş olması. Samsun'a özen göstermiyorlar. Büyükşehir Belediyesi'nin çok güzel çalışmaları var. Bir öğretmen olarak yol gösterici rolümüz ömür boyu devam ediyor. Gençlere tavsiyem okuyup, araştırsınlar. Tamamen siyasete girmesinler, ama bir politik bilinç oluştursunlar ki dünyada neler oluyor, neler bitiyor anlayabilsinler. Hayat sadece eğlence mekanlarında vakit geçirmek değildir, alsınlar iki de kitap okusunlar. Kitap okumayı seven herkese kapımız sonuna kadar açık"

Nevin AYDOĞAN

Son Güncelleme: 10.10.2016 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
2016-08-27 00:45:35

Helal olsun böyle insanlar var oldukça inşAllah herşey daha da güzel olacak

Avatar
Tuba Atik 2016-08-28 23:29:38

Cahilliğin önüne geçebilmek için güzel bir proje bence...Hala böyle güzel insanların olması ,şu dönemde umut verici gerçekten...Teşekkürler...

Avatar
Mustafa Korkut Dede 2016-08-26 17:37:35

Harikasınız.

Avatar
2016-08-28 23:27:21

Canim hocam sizin gibi ogretmenlerimiz oldugu icin gururluyuz

Avatar
2016-08-29 13:16:13

Çok güzel bir düşünce

Avatar
nesime keskin 2016-08-29 13:55:18

örnek alınacak bir davranış.Teşekkürler.

Avatar
Goksel 2016-08-29 19:58:48

Adam gibi adam