banner388
banner390
banner410

Uzun bir aradan sonra yeniden sizlerleyim. Biliyorsunuz ki, yeni bir yıla gireceğiz. Herkesin  yeni yıldan birçok beklentisi oluyor. Hepimizin de tek temennisi ;sağlıklı , mutlu , barış içerisinde sevgiyle bir arada yaşamak ve sevgiyle kucaklaşmak. Yeni yıldan bir şeyler beklerken , biz de sonuca ulaşmak için elimizden geleni yapmalıyız tabii ki.  Kimisi iş hayatı , kimisi ise eğitim hayatı derken bir hayat mücadelesi içerisinde buluyoruz kendimizi.  Yeni yıl için size kendinizi ve sevdiklerinizi unutmamanız için köşe yazıma minik notlar iliştiriyorum. 

1-    PUSULANIZ SEVGİ OLSUN 

Sevginin gücüne inanın. Ne olursa olsun ; bir insanı, hayvanı sevmek ,çiçeği sevmek sizin gücünüzü gösterir. Dünya seviyorken güzel !Ve  dünya siz daha çok sevdikçe sizinle daha da güzelleşecek. 

2-    ISTEYIN...VE OLSUN !

Hepimizin bir “keşke” si var. Olmasını istediğimiz, ama gücümüzün bittiğini sandığımız o kadar çok vazgeciş var ki...İşte , tam o noktada iradeniz devreye girsin. “Ben bunu yapabilirim.” deyin. Çok isteyin ve olmasını istediğiniz şey için çaba sarf edin. 

3-    KENDINI TANI

Şimdi diyeceksiniz ki, kendimi zaten tanıyorum. Bir insan, kendini en iyi  nasıl tanır ? Mesala , şöyle yapalım. Cevaplarını merak etmiyorum çünkü benim için kendinize soracağınız sorular daha önemli. . Ben ne sorarsam sorayım , bana kaçamak cevaplar söyleyebilirsiniz. Ama insan kendini sormalı, sorgulamalı ve kendine zaman ayırmalı.

4-    SUSMA !

“Birlikten kuvvet doğar. “ Ne güzel atasözü değil mi ? Çevremizde şahit olduğumuz kadın şiddetlerini, çocuk istismarına ,kadın-erkek cinayetlerine sessiz kalmamalıyız. “Bana dokunmayan yılan , bin yaşasın .” bilincinden ziyade sesimize ses katarak konuşmayı değil, çığlık atmayı öğrenebiliriz. 


5-    HAYVANLARI SEVELİM

Daha önceki köşe yazılarımda da bu konuya değinmiştim. Insanı insan yapan vicdanıdır. Sokak hayvanlarını sevin. Onlara kötü davranmayın. Unutmayınızki ki sevgi  sevgiyi çağırır. Bir kap su , bir kap mama sizi özel kılar. 


YENI YILDAN BENIM NOTLARIM BUNLAR. UMARIM GÜZEL BIR YIL GECIRIRSINIZ. HEPINIZI SEVGI ILE KUCAKLIYORUM.

Mehtap ARAT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yorgun 2017-12-12 11:44:34

yapacak bir şey yok,sevebilmek için sevilmekmi gerekir,yoksa sevmek mi.Senin sevmen yetmiyor ki, vicdanların temiz ve vefalı olmalı.Yürek oka dar önemli ki Kini,nefreti,öfkeyi ve kahpeliği körükleyenler var. Malesef sevmeyi anlatan bile yok. Doğrulara ve Sevgiye saygılar.

Avatar
Yorgun 2018-01-09 17:04:49

GÜZEL .ANCAK SIKINTI ŞU TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYDUN MU YANLIZ KALIYORSUN. TABİ-İ Kİ BANANE MÜSLÜMANA YAKIŞMAZ.BİRLİK OLAMIYORUZ. ADAM SATIYOR SENİ YOLDA KALIYORSUN.KENDİNİ TANIMIYOR. KİMSEYİ DE SADECE MENFAAT. YAZIK.ÇOK YAZIK KAREKTERLİ OLMAK. İNSAN GİBİ DURUŞ GÖSTERMEK. HARAM LOKMAYA ,BAŞKASININ LOKMASINA GÖZ DİKMEMEK.DOĞRULARA SAYGILAR.

Avatar
Murat 2017-12-29 09:34:16

İlave olarak bir de "kararlı" olmak gerekiyor sanırım. Gerçi "çok istemek" de bir kararlılıktır. Güzel yazınız için teşekkürler. İyi yıllar.