banner388

Kış ayları sona erdi. Bu yıl kış ülkemiz ve dünya için oldukça zor bir mevsim oldu. Tüm beden gibi cildimiz de bu yıpranmışlıktan nasibini aldı.

Mevsimler değiştiğinde havadaki nem, yoğunluk, ısı ve kirliliğe neden olan bileşenlerin oranları  tamamen değişir. Kış aylarından çıkan cilt kuru, yıpranmış ve çeşitli tüketim aşamalarından geçmiş durumdadır.Yaşlanmaya meyli artar.

Geçtiğimiz aylarda yüzünüzün kaç kez soğuk rüzgar, ayaz ve kara maruz kaldığını hatırlayın… bu stres faktörleri cildimizde hiç belirti bırakmadan geçmiş olamaz. Cildin mevsim sonlarında cilt analizi konusunda yetkin bir hekim tarafından değerlendirilmesi  ve eksilen nemin, vitamin –mineral içeriklerinin yerine konulması şarttır .  İşe önce hasar tespiti yaptırarak başlayın!

Yaz aylarının başında olduğumuz şu günlerde yediğimiz içtiğimiz giydiğimiz çıkardığımız herşey gibi cildi destekleme yollarımız da değişmelidir. Şimdi kış bakımları raflara… yaz bakımları hatırlanmaya lütfen!

Bu önemli ve tek kalemde geçmek istemediğim bir konu. Yüzümüzün nem oranını ve eksilen vitamin mineral ve yaşlanma karşıtı organik tüm bileşenlerinin  yerine konma yöntem ve tedavilerinden bahsedecek olduğum gelecek yazılarımda buluşmak üzere… Soru ve görüşleriniz için maillerinizi bekliyor olacağım.

Esen Kalın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.