banner388
banner390
banner410

Yaz geldi.  Her bahar olduğu gibi yenilenme, tazelenme, sosyalleşme ve dışa dönmeye olan ihtiyaçla beraber geldi yaz.  Bedenimizin tüm fazlalıklarından kurtulma ve genç hissetme ihtiyacı başladı. Kıyafetler hafifledi, sporla ödem ve kilolar atıldı, el ayak vücut ve cilt bakımları yapıldı. Temel bakımlara rağmen, kış aylarının geçip giderken yer çekiminden de yardım alarak,  yanın da götürdükleri var.

İnsan vücudu zamanla yaşlanma belirtileri göstermeye başlar. Çabuk yorulur mesela ya da strese daha az dayanıklı hale gelir. Yaşlandığımızı en erken ve bir bakışta ele veren şey ise görünümümüzdür. Özellikle ilk temas noktamız olan yüz bölgesinde ki sarkma kırışma ve cilt yıpranmaları hayatla ilgili motivasyonumuzu bozacak kadar etkili olabilir.

Kısa zaman alan, hızlı sonuçlu,  ameliyatsız bazı tıbbi müdahalelerle bu motivasyonun hastaya tekrar kazandırılması mümkün. Her mevsim uygulanabilen bu yüz gençleştirici medikal estetik uygulamaların başında iple yüz asma ve gençleştirme işlemi gelmektedir. Lokal anestezi altında yaklaşık yarım saatte uygulanabilen bu işlemde cerrahi ipler kullanılmaktadır. Bu iplerden asıcı güçte ve yapıda olanlar yer çekiminin neden olduğu sarkmaları toparlarken,  diğer grup ip, cildi yeniler ve sıkılaştırır. Asıcı ipler bir binanın kolonları gibi sayılı miktarda yerleştirilir ve yüz gençleştirmeye gücünü verirler. Yenileyici ipler bu kolonların arasına çok sayıda, örümcek ağına ya da kafes tellerine benzer şekilde yerleştirilirler ve yapıyı daha da güçlü hale getirirler. İplerin tamamı birkaç ay içerisinde erirken, iplerin etrafında üretimine neden oldukları kolajen ve elastin lifler gençlik etkisini 12- 18 aya kadar devam ettirirler. 

Yüzdeki sarkmaları ve yıpranmışlığı daha hafif olan hastalar için ise Focuslu USG diğer bir adıyla HİFU, etkili bir yüz gençleştirme uygulamasıdır.  Bu yöntemde cildin farklı katmanları yoğun USG dalgaları ile cildin dış yüzeyinden uyarılır. Bu uygulama esnasında cilt yüzeyinde herhangi bir işlem belirtisine neden olmaz. Yenilenme cildin derin seviyelerinden başlar ve yüzeye ilerler. HİFU cilt germe,  sıkılaştırma ve kırışıklık tedavisinde başarı ile uygulanan bir ameliyatsız müdahale aracıdır. Etkileri uygulamadan hemen sonra da fark edilebilir olmakla birlikte 3-4 hafta içinde optimize olur ve ortalama bir sene devam eder.

Cildi yenileyen uygulamalar başlığı lazer tedavilerinden bahsedilmediği takdirde eksik sayılır. Yaz aylarında bile rahatlıkla uygulanabilme özelliği ile Q-switched Nd-yağ lazer tedavisi,   karbon peeling ile cildi ölü hücrelerinden temizlerken aynı zamanda bağ dokusunu yenileyen güçlendiren bir etkiye sahiptir.

Kolajenin direkt enjeksiyonu, aminopeptit -vitamin -mineral mezoterapileri,  prp uygulaması, hyaluronik asit nem terapisi uygulamaları cildi onarmaya, yenilemeye ve korumaya hizmet eden diğer ameliyatsız / medikal yüz gençleştirme kalemleridir. Aynı amaçlarla ayrı ayrı veya gerekli hallerde kombinasyon tedavileri olarak uygulanabilirler.

FBM Tıp Merkezi Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin

drhulyaettekin@gmail.com       

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.