banner388

"Üniversiteyi iş ve işçi bulma kurumu olarak görüyorlar"

OMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Faruk Tan, gençlerin üniversiteleri iş ve işçi bulma kurumu olarak gördüklerini belirtti.

"Üniversiteyi iş ve işçi bulma kurumu olarak görüyorlar"

OMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Faruk Tan, gençlerin üniversiteleri iş ve işçi bulma kurumu olarak gördüklerini belirtti.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 14:50

Samsun haber - Samsunhaber.com Haber Müdürü Nevin Aydoğan'ın konuğu olan OMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Faruk Tan, üniversite tercihi yapacak olan gençlere tavsiyelerde bulundu. OMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun avantajları hakkında da bilgi veren Tan, gençlerin üniversiteleri iş ve işçi bulma kurumu olarak gördüklerini belirtti.

TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI

Tercih yapacak olan öğrencilere seslen Tan, üniversite okumanın aynı zamanda bir kader belirlemek olduğunu ifade ederek "Seçeceğiniz şehir, üniversite, okuyacağınız bölüm, hayatınızda insanları belirleyecek, üzüntülerinizi kahkahalarınızı belirleyecek. Dolayısıyla bölüm ve fakülte seçmek çok önemli bir karar. Kazanmak belki bunun en kolay tarafı. Hele bir de merkezinde tamamen insan olan bir alanda kendinizi yetiştirecekseniz çok farklı özelliklerinizin olması gerekiyor. Bir öğretmenler bir de sağlık eğitimi alacak olan öğrencilerin almış oldukları nottan farklı çok daha kıymetli verilerinin olması gerekiyor. Ortalama 10 yıldır öğrenciler üniversiteleri iş ve işçi bulma kurumu olarak görüyor" dedi.

"ÜNİVERSİTE BİLGİNİN HAZİNE OLDUĞU YERDİR"

Sadece para kazanmak için üniversite okunmasına gerek olmadığını vurgulayan Tan, "Para her yerde, ama üniversite bilginin hazine olduğu yerdir. O hazineden başka kıymetli değerler çıkarmamız gerekiyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 08.08.2018 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.