banner388

Kundak: İnsanların aklıyla alay ediyorlar!

Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı’nın sunduğu Gündem programına katılan CHP İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, “Bazı hükümet yanlısı kanallar insanların aklıyla alay ediyor” dedi.

Kundak: İnsanların aklıyla alay ediyorlar!

Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı’nın sunduğu Gündem programına katılan CHP İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, “Bazı hükümet yanlısı kanallar insanların aklıyla alay ediyor” dedi.

15 Kasım 2018 Perşembe 20:01

Samsun Haber - CHP İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı’nın sunduğu Gündem programına katıldı. Başkan Kundak Samsun’daki belediyelerin borçları ve yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

“CHP bütün kötülüklerin babası olarak gösteriliyor”

Yerel seçimlerle ilgili konuşan CHP İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak,  “Türkiye için bu seçimin sonuçları çok önemli olacak. Muhalefet partisi olmasına rağmen iktidarın yanında olan Sayın Devlet Bahçelinin açıklamasını hatırlatmak istiyorum.  Devlet Bahçeli Ankara, İstanbul kaybedilirse rejim tekrar tartışılır hale gelir demişti. Yerel seçimlerde bir ittifak söz konusu bile değil. Daha önce AKP’ye oy veren seçmenlerde artık yeter demeye başladı. CHP bütün kötülüklerin babası olarak gösteriliyor. Bazı hükümet yanlısı kanallar insanların aklıyla alay ediyor. Çünkü hükümet yanlısı kanallar her şeyi çok iyiymiş gibi gösteriyor ve izleyen insanların akıllarıyla oynamış oluyorlar” ifadelerini kullandı.

“Bu veriler devletin resmi rakamları”

Samsun’un ilçeleri ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin borçlarından bahseden Başkan Kundak, “2017’deki Sayıştay raporlarını da baz alarak kamuoyunun bilgilenmesi adına merkezdeki büyük belediyelerimiz ve büyükşehir belediyesinin rakamlarını kamuoyu ile paylaştık. Bu rakamlar devletin resmi rakamlarıdır. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcu: 1.374.745.962 TL Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcu içinde yer alan ve borcun bir bölümünü oluşturan hazine garantili dış borcu: 111 milyon dolar (2017 sonu) SASKİ'nin hazine garantili dış borcu:35 milyon dolar (2017 sonu) 30 Ekim 2018 itibariyle; Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin borcu: 1.575.030.009.12 TL SASKİ'nin tüm borc: 757.950.098.22 TL Atakum Belediyesinin borcu: 31.12.2017 tarihi itibariyle borcu; 128.775.893.38 TL Canik Belediyesi'nin 31.12.2017 tarihi itibariyle borcu; 75.040.721 TL  İlkadım Belediyesi'nin 2017 yılı denetim kurulu raporuna göre borçları; 173.997. 338.49 TL" şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.