banner388

İmar barışı son derece sağlıksız ve tehlikelidir

Son dönemlerde ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntı ve imar barışı ile ilgili İMO Başkanı Cevat Öncü, “Bu sistem son derece sağlıksız ve tehlikelidir” dedi.

İmar barışı son derece sağlıksız ve tehlikelidir

Son dönemlerde ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntı ve imar barışı ile ilgili İMO Başkanı Cevat Öncü, “Bu sistem son derece sağlıksız ve tehlikelidir” dedi.

25 Ekim 2018 Perşembe 20:02

Samsun Haber - Samsunhaber.com Haber Müdürü Nevin Aydoğan’ın sunduğu Karşıyım programına katılan İMO Başkanı Cevat Öncü, İmar Barışı ve ülkemizde son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Her türlü aykırılık yapılıyor”

Yapılan her yapının imar barışına girdiğini ifade eden, “Adını her ne kadar imar barışı denilse de bu açıkça yasal düzenlemesi yapılan imar affıdır.  Biz İMO ve bağlı birimleri olarak sadece bugün değil tarihimiz boyunca çıkartılan bu tür imar aflarını hep karşı olduk. Son yapılan düzenlemeyle getirilen bu imar affı Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan bu tür çalışmaların en geniş, kapsamlı, ucu açık ve tehlikelisidir. Vatandaşın beyanı ve müracaatı ile çok basit bir şekilde olumlu sonuçlanıyor. Bu sistem son derece sağlıksız ve tehlikelidir. Uygunsuzluğun ve aykırılığın boyutu ne kadar olursa olsun. 3 kat bina olması gereken yerde 13 kat bina yapıyorlar. Aklınıza gelebilecek olan her türlü aykırılık yapılıyor” şeklinde ifade etti.

“İnşaat sektörü durma noktasına geldi”

 
Son 6 aydır işlerin bitme noktasına geldiğini belirten Başkan Öncü, “İnşaat ve yapı varsa biz varız. Bu kadar çok betonlaşma ve yapılaşmaya İMO olarak biz de karşıyız. Ekonomideki kırılganlık ve dalgalanmada buna eklenince sektör adeta durma noktasına geldi. Son birkaç yıldır sıkıntılar vardı. Son 6 aydır artık inşaat sektörü durma noktasına geldi” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI/Furkan KOÇ

Anahtar Kelimeler:
Nevin AydoğanKarşıyım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GFB SEFA REİS 2018-10-25 21:07:29

Başkan son derece haklı imar barışıyla paraları cuvalladılar Allah yedirmez ama.

Avatar
Kemal 2018-10-26 10:36:37

İmar barışı diye yutturdukları şey kaçak yapılanmadır ülkenin geleceğini rezil etmekten üç kağıttan başka bir şey değildir. Allah büyük.

Avatar
Mehmet 2018-10-25 23:59:55

Neden sağlıksız olsun bu devletin vatandaşına sunduğu bir hizmettir inşAllah 18 mayıs 2018 öncesini kapsar ve daha çok vatandaşımız yararlanır

Avatar
55 samsun 2018-10-26 12:25:30

SN:Konuğa sesleniyorum bizler 19 mayıs ilçesinde hazine yerine inşaat yaptık ve burası belediyenin yeri gibi görünüm oldu belediye yapı müdürlüğü normal tapulu arsaya nasıl bir inşaat yapılırsa öyle yaptırdık ruhsat parası proje tastik ücreti temel kazıklarını bile yapı imardan görevli çaktı alt yapı parası inşaat parası yatırdık buna rağmen binamız kaçak oldu bu nasıl olur. belediye bizi yüz üstü bıraktı bu imar affından yararlandın teşekkürler devletimizee

Avatar
55 samsun 2018-10-26 13:33:02

çok zor durumdaydık kanunu çıkaranlardan Allah razı olsun çözülmeyen bir olaylar vardı yapılan evi devlet yeniden sahiplerine satacaktı yazıklar olsun yapımını üslenen herşeyi kanuni olarak yaptırıp sonradan sahip çıkmayan belediyelere....