banner388
banner390
banner410

       Eskiler yeni doğan her bebek, Allah’ın insandan ümidi kesmediğinin delilidir derler. Evet bence de yeni nesil çok temiz pırıl pırıl geliyor. Bunca çirkefe bunca pisliğe rağmen temiz kalabilen bir kuşak geliyor.

      Teşbihte hata olmasın Avrupa’nın bizden ümidi kesmediğinin delillide yaptığı dev yatırımlardır. Dünya devi Volkswagen Manisa’da fabrika kurup iki yeni model aracını burada üretmeye karar verdi.

       Bu ne demek bilir misiniz? Türkiye otomotiv sektörüne yüzde 10 güç katılması,10 bin insana istihdam sağlanması demektir. Yıllık hedeflenen araç üretimi yıllık 700 bin adet, bunun yüzde 20 kısmı Türkiye içinde satılacak yüzde 80 kısmıysa ihraç edilecek. Bu boyutta bir yatırım yan sanayii dallarıyla birlikte azımsanmayacak oranda katma değer üretecektir.

        Her ne kadar yatırımcı ecnebi olsa da yatırım bizim topraklarımızdadır. Üretilen her araç yada sandıklanan her yedek parçadan vergi alınacak hazinemize irat kaydedilecektir. Bu anlamda vatana ve millete hayırlı olsun diyelim.

      Avrupalı, bir yatırımı yapmadan önce ayrıntılı bir fizibilite yapar. Manisa’yı da eminim o derece incelemiş, ulaşımdan lojistiğe, enerjiden alt yapıya kadar her şeyi hesaplamıştır. Daha üretmeden pazar araştırmasını yapıp hedef pazarını da belirlemiştir. Manisa boşuna seçilmemiştir yeni açılan İstanbul İzmir otoyolu bu seçimde tercih sebebidir. Böylece İstanbul, Bursa ve İzmit’ten sonra yeni sanayi şehrimiz Manisa oluyor. Hayırlı olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.