banner388

''Akşam sabah yıkıyorum, duştan duşa da kese yapıyorum. Daha ne olsun? Benim cildim tertemiz, yetmez mi?''

Yetmez ne yazık ki ... Sadece su ve sabunla(!) yıkamamız yetmez. Cildimizin temiz olmanın dışında ihtiyaç duyduğu destekler vardır. Desteklenmeyen ve iyi bakılmayan bir cilt erken yaşlanır ve kırışır, uzaklaştırılmayan ölü hücre tabakaları birikimi ile kabalaşır ve hatta savunmasızlık nedeni ile lekelenmelere meyili artar. Çoğu kadın günlük bakımlarını belli bir düzene oturtmuş, sürdürüyor durumda zaten. Ama düzenli aralıklarla, sizin cildiniz için yaptıklarınızın yeterli olup olmadığını değerlendirecek bir dış bakışa ihtiyaç var. Bu profesyonel dış bakış eksik kaldığımız noktalarda yoğun bir destek sağlamak amacıyla düzenli aralılarla yapılmalıdır. Medikal cilt bakımlarının devamlılığı cildinizin sağlıklı olması adına, kaçamayacağınız kurallardan bir tanesidir. Çünkü profesyonel cilt bakımı cildin tüm ihtiyacının aynı oturumda tamamlandığı medikal bir olaydır aslında.

Vücudumuzu saran derinin yaşadıklarını, başına gelenleri ve yaşadıklarına verdiği tepkileri, dünyamızı saran toprak örtünün başına gelenlerle çok benzetiyorum ben. Cildin ilk bakışta fark edilmeyen yaşam faaliyetlerini çok benzediği toprak da bulmak mümkün. Her ikisinin, değişen şartlara verdikleri tepkiler neredeyse birbirinin aynı. Bir kere, ikisi de yaşıyor yanı ikisi de canlı... çeşitleri var; kumlu, killi, humuslu, kireçli toprak... dengeli, kuru, yağlı, karma cilt... layığı ile baktığınızda ikisi de bağ...

Toprağı uzun süre susuz bıraktığımızda alacağı çatlamış ve kuru hali – okumaya ara vererek - gözünüzde canlandırmaya çalışın. Çıplak gözle fark edilmese de, nemsiz kalan cildimize olacak olanla aynı durum. Temizlemediğinizde toprağı, taş, kum, çakıl biriktirmeye, yabani ot üretmeye elverişli yapısı ile cildin yaşam faaliyetleri neticesinde oluşan pullanma, siyah nokta, yağlı birikimler ve sivilceler...

Nadasa(!) bırakarak dinlendirme, ilaçlama, gübre desteği ve yeterli sulama ile verimi artırılan toprak örtü ve cildine gereken tüm desteği sağladığınızda,  ışıltısı ve sağlıklı haliyle size aynadan bakan pırıl pırıl bir yüz. Bu etkiyi ancak düzenli bakımlarla sağlamak mümkün.

Ortalama bir cilt bakımı yaklaşık bir saat sürer. Bu zaman zarfında cilt çeşitli aşamalardan geçirilir. Arındırıcı losyonlar ve buhar tatbiki sonrası temizleme, uygun toniklerle yatıştırma, eksik olan nemi vitamin –minerali, peptid ve tüm anti-aging maddeleri yerine koymak amacı ile uygun losyon maske ve serum tatbikleriyle onarım. Son aşama cildin dış etkenlere karşı hassasiyetinin ortadan kaldırıldığı, olası kahverengi lekelenmelerin önüne geçmek için cildin korunma mekanizmalarının desteklendiği ve güneş koruyucu faktör içeren krem tatbiki ile son bulan aşamadır.

Cildinizin desteklenmesi ayrıca evde yapacağınız günlük bakımlarla da devam ettirilmelidir. Size uygun cilt bakımı ve destek ürünlerini cilt profesyonellerinize danışın.

Medikal estetiğin alanına giren her konuda soru ve görüşleriniz içeren maillerinizi bekliyor olacağım. Haftaya yeni bir köşe yazısında buluşmak üzere… Esen kalın.

Dr. Hülya Ettekin            

Medikal Estetik       

drhulyaettekin@gmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.