banner388

Türkiye'den olimpiyatlarda tarihi başarı

Samsun'da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları sona ererken Türkiye, aldığı 46 madalya ile tarihteki en yüksek madalya sayısına ulaştı ve tarihi bir başarı elde etti.

Türkiye'den olimpiyatlarda tarihi başarı

Samsun'da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları sona ererken Türkiye, aldığı 46 madalya ile tarihteki en yüksek madalya sayısına ulaştı ve tarihi bir başarı elde etti.

31 Temmuz 2017 Pazartesi 09:26

Samsun Haber - Samsun'da düzenlenen ve tarihin en geniş katılımlı oyunları olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında Türkiye, aldığı 17'si altın toplam 46 madalya ile büyük başarı elde etti ve turnuvayı madalya sıralamasında 4. olarak tamamladı. Rusya, turnuvada aldığı 85'i altın 199 madalya ile ilk sırada yer alırken, Ukrayna 21'i altın 99 madalya ile ikinci, Güney Kore ise 18'i altın 52 madalya ile 3. sırada yer aldı.


Türkiye, aldığı 46 madalya ile 2013 yılında düzenlenen Sofya olimpiyatlarındaki başarısını geliştirmiş oldu. Milliler, Sofya'da 32 madalya almıştı.


İŞTE TÜRKİYE'YE MADALYA GETİREN İSİMLER

17 ALTIN MADALYA

Atletizm (1): Yasin Süzen (Erkekler 400 metre)
Futbol (1): Türkiye İşitme Engelliler Erkek Futbol Milli Takımı
Grekoromen Güreş (4): Mehmet Ali Yiğit (Erkekler 59 kg), Muhammet Akdeniz (Erkekler 71 kg), Kadir Kuş (Erkekler 75 kg), İlhan Çıtak (Erkekler 98 kg)
Hentbol (1): Türkiye İşitme Engelliler Erkek Hentbol Milli Takımı
Judo (2): Erkan Esenboğa (Erkekler 60 kg), Erkan Esenboğa / Abdullah Sevinç (Karışık takım kata)
Karate (2): Gamze Keresteci (Kadınlar Kumite + 68 kg), Burak Mert Can / Mehmet Ali Sapmaz /Fatih Çiçek (Erkekler takım kata)
Serbest Güreş (1): İlhan Çıtak (Erkekler 97 kg)
Tekvando (4): Ali Rıza Karaca (Erkekler bireysel poomsae), Ayşe Gül Gökkaya / Aslıhan Savan / Elif Yenigün (Kadınlar takım poomsae), Selver Şeker (Kadınlar +67 kg), Merve Yazıcı (Kadınlar 49 kg)
Voleybol (1): Türkiye İşitme Engelliler Erkek Futbol Milli Takımı


7 GÜMÜŞ MADALYA

Atletizm (1): Muhammet Çakır (Erkekler Çekiç Atma)
Judo (1): Mehmet Uysal (+100 kg)
Karate (2): Burak Mert Can (Erkekler Kata), Mehmet Ali Sapmaz (Erkekler Kumite 67 kg)
Tekvando (3): Ayşe Gül Gökkaya (Kadınlar bireysel poomsae), İbrahim Atamer / Zeki Çalışkan / Ali Karaca (Erkekler takım poomsae), Muhammed Güler (Erkekler 68 kg)

22 BRONZ MADALYA

Atletizm (1): Şükrü Çetinkaya / Hasan Baydaş / Hüseyin Baydaş / Yasin Süzen (Erkekler 4x400 metre bayrak)
Grekoromen Güreş (2): Celal Koçak (Erkekler 66 kg), Ahmet Talha Kaçur (Erkekler 80 kg)
Judo (3): Ayşe Kesiktaş (Kadınlar 70 kg), Samet Bulut (Erkekler 100 kg), Dilek Altın / Münife Aydın / İpek Erçin / Didem Erel / Ayşe Kesiktaş / Zehra Özbey / Serpil Yavuz (Kadınlar Takım)
Karate (8): Rümeysa Akyüzlü (Kadınlar Kumite 61 kg), Melek Dereköy (Kadınlar Kumite 68 kg), Kader Işık (Kadınlar Kumite Açık), Fatih Çiçek (Erkekler Kata), Burak Mert Can (Erkekler Kumite 60 kg), Volkan Kardeşler (Erkekler Kumite 75 kg), Kader Işık / Rezzan Işık / Zeliha Işık (Kadınlar Takım Kata), Rümeysa Akyüzlü / Melek Dereköy / Melek Morgil / Sena Sönmez / İrem Topaloğlu (Kadınlar Takım Kumite)
Serbest Güreş (4): Mehmet Ali Yiğit (Erkekler 61 kg), Onur Arı (Erkekler 65 kg), Ercan Gör (Erkekler 70 kg), Dursun Gözel (Erkekler 86 kg)
Tekvando (3): İbrahim Atamer / Aslıhan Savan (Karışık Çiftler Poomsae), Batuhan Şimşek (Erkekler 80 kg), Osman Geçit (Erkekler +80 kg)
Tenis (1): Tutem Banguoğlu / Asuman Şakı (Çift Kadınlar)

Son Güncelleme: 31.07.2017 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.