banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’da 19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında “19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu” yapıldı.

banner269

Samsun’da 19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında “19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu” yapıldı.

19 Mayıs 2017 Cuma 13:35
Samsun’da 19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu

Samsun Haber41 bayan ve 139 erkek sporcunun yarıştığı 19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu’nun startına Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaarslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Ünal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt katıldı. Fuar Caddesi’nden başlayan yarı maratonun startını Samsun Valisi İbrahim Şahin, kurusıkı tabanca ile havaya ateş ederek verdi.

Hava muhalefeti nedeniyle yarı maratonun dışındaki tüm etkinlikler iptal edilirken, sporcular Kurtuluş Yolu üzerindeki Fuar Caddesi’nden başlayarak Atakum ilçesindeki Yeşilyurt Alışveriş Merkezi’nden (AVM) geri dönüp, başladıkları yere gelerek toplamda 21 kilometre 100 metrelik parkuru tamamladılar. Maratona toplam 180 kişi katılırken, kıyasıya geçen maratonda ferdi sıralamada erkeklerde 1 saat 5 dakika 8 saniye derece ile Ankara EGO kulübünden Getaye Gelaw birinci, 1 saat 5 dakika 12 saniye derece ile Galatasaray kulübünden Yusuf Alıcı ikinci, 1 saat 5 dakika 30 saniye derece ile Galatasaray kulübünden Aykut Taşdemir üçüncü, 1 saat 5 dakika 38 saniye derece ile yine Galatasaray kulübünden Sebahattin Yıldırımcı dördüncülüğü elde etti. Bayanlarda ise 1 saat 16 dakika 6 saniye ile Bursa Büyükşehir Belediyespor kulübünden Sebahat Akpınar birinci, 1 saat 16 dakika 25 saniye ile Bursa Büyükşehir Belediyespor kulübünden Fadime Çelik ikinci, 1 saat 17 dakika 20 saniye derece ile yine Bursa Büyükşehir Belediyespor kulübünden Fatma Demir üçüncü olurken, 1 saat 17 dakika 53 saniye derece ile ferdi olarak Yayla Kılıç dördüncü oldu.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda düzenlenen madalya töreninde, birinci olan kulüplere 20 bin lira, ikincilere 15 bin lira, üçüncülere 10 bin lira, dördüncülere ise 5 bin para ödülü, ilk dörde giren sporculara tam altın, 5’inci ve 6’ncı sporculara yarım altın, 7 ve 10’a giren sporculara çeyrek altın 11’inci ve diğer sporculara da kupa ve çeşitli hediyeler verildi. 

Dereceye giren sporculara ödüllerini ve kupalarını Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaarslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Ünal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt verdi.

Gökhan İÇKİLLİ

Son Güncelleme: 19.05.2017 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.