banner388

Olimpiyat şampiyonu Merve'yle Samsun gurur duyuyor

Samsun'da düzenlenen 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda 24 yaşındaki Merve Yazıcı, altın madalyanın sahibi oldu.

Olimpiyat şampiyonu Merve'yle Samsun gurur duyuyor

Samsun'da düzenlenen 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda 24 yaşındaki Merve Yazıcı, altın madalyanın sahibi oldu.

03 Ağustos 2017 Perşembe 10:52
Olimpiyat şampiyonu Merve'yle Samsun gurur duyuyor

Samsun haber - Samsun'da yapılan 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda milli tekvandocu 24 yaşındaki Merve Yazıcı, 49 kiloda altın madalya kazandı. 2013 yılında Bulgaristan'da düzenlenen işitme engelliler olimpiyatında da şampiyon olan Yazıcı, "Ülkeme bu gururu yaşattığım için çok mutluyum. Aileme ve antrenörüme teşekkür ediyorum" dedi.

ERDOĞAN VE BAŞBAKANDAN TEBRİK

Milli sporcu Yazıcı, ailesi, antrenörü ve arkadaşlarıyla birlikte mutluluğunu yaşarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'dan tebrik mesajları aldığını söyledi.

"ÇOK MUTLUYUM"

5 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu sağ kulağının tamamen duymadığını, sol kulağının ise işitme kaybı yaşadığını belirten Yavızı, "2004 yılında İlkadım Belediyesi'nin açtığı yaz spor kursuna gidip tekvando öğrenmeye başladım. Ardından bu sporu devam ettirmeye karar verdim. Bir yıl sonra müsabakalara katılmaya başladım. Bu zaman kadar hem normal sporcularla katıldığım, hem de işitme engelli sporcularla katıldığım mücadelelerde başarılar elde ettim. Türkiye, Avrupa, Balkan Şampiyonalarında madalyalar kazandım. Son olarak 2015 yılında Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Rus rakibimle finalde karşılaşmış ve ikinci olmuştum. Aynı rakibim ile 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda tekrar finalde mücadele ettim ve bu defa altın madalya kazandım. 2013 yılında Bulgaristan'da da işitme engelliler olimpiyat şampiyonu olmuştum. Ülkeme bu gururu yaşattığım için çok mutluyum. Aileme ve antrenörüme teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"HERKESE TEŞEKKÜRLER"

İkinci defa olimpiyat şampiyonu olan Merve Yazıcı, "Merve ikinci defa olimpiyat şampiyonu oldu. Finalde zor bir müsabakanın ardından altın madalyaya ulaştı. Destek veren herkese, idarecilerimize teşekkür ediyorum. Hedefimiz üçüncü defa olimpiyat şampiyonu olmak. Haftanın altı günü antrenman yapıyoruz. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Son Olimpiyat Oyunları Samsun'da yapıldığı için ayrı bir heyecan oldu. Seyircilerimiz Merve'yi ve bizi yalnız bırakmayıp tribünlerde desteklediler. Herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 03.08.2017 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.