banner388

Metin Şahin: Sporcu kotamızı yükseltebiliriz

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, tekvando şampiyonlarında sporcu kotalarını 5 yada 6 yapmak istediklerini belirtti.

Metin Şahin: Sporcu kotamızı yükseltebiliriz

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, tekvando şampiyonlarında sporcu kotalarını 5 yada 6 yapmak istediklerini belirtti.

29 Mayıs 2018 Salı 00:13
Metin Şahin: Sporcu kotamızı yükseltebiliriz

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, iyi bir sporcu kadrosuna sahip olduklarını belirterek, "Alınan başarılarla birlikte Olimpiyat kotasını 5’e hatta 6’ya çıkarabiliriz" dedi.

Tekvando alanında dünya çapında iyi bir noktada olduklarını belirten Metin Şahin, "“Avrupa Şampiyonası’nı 3 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalyayla tamamladık. Buradaki başarı, 2 yıl sonra yapılacak olan Olimpiyatlar’a yansıyacak. 2016’nın bitiminden başlayarak, Dünya Şampiyonası’nda, Grand Prix ve Avrupa Şampiyonası’nda Olimpiyatlar’daki 4 kotayı almış gibiyiz. Ben inanıyorum ki 6 kotayla Olimpiyat’a gitme ihtimali var. Çok iyi işler yaparız. Kutluyorum millilerimizi. Bugün burada iftarda arkadaşlarımızla bir araya geldik, birlik ve beraberlik mesajları verdik. Çok mutlu olduk. Amacımız ve hedefimiz Türkiye’yi temsil etmek, İstiklal Marşı’nı çaldırmak ve bayrağı göndere çektirmektir. Bizlere destek veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür ediyoruz. Bütün spor branşlarımız, hem Avrupa hem dünya hem de Olimpiyatlar için çalışıyorlar. Beraber başaracağız. Eksiklerimiz varsa gidereceğiz. Başarılı olarak ülkemizi temsil etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SADECE BEDENSEL ÇALIŞMA YETMEZ

Metin Şahin, sporculara bedensel çalışmanın yanı sıra manevi destek de verdiklerini vurgulayarak, "Sadece bedensel çalışma bizi güçlü kılmaz. Geçmişten, tarihten aldığınız manevi güç, İslam inancı içinizdeki o güçle ringe çıktığınızda, kenardan 'Ya Allah, Bismillah' denildiğinde, rakiplere karşı gücünüz milyonlarca kat artıyor. Biz bunu sporcularımıza aşılıyoruz. Bunun da olması gerekiyor. Ruhu güçlü olmayan, imanlı olmayan insanın, kuru bir güçten başka bir şeyi olmaz. Sporcularımızı manevi şekilde de güçlendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SporSporcuTekvando
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.