banner388

Konyaspor’dan cezalara dair açıklama

Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar: "Gerçek sorumlular cezalandırılsın"

Konyaspor’dan cezalara dair açıklama

Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar: "Gerçek sorumlular cezalandırılsın"

11 Ağustos 2017 Cuma 00:00
Konyaspor’dan cezalara dair açıklama

Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, Samsun’da oynanan ve olaylı biten Turkcell Süper Kupa Final mücadelesi sonrasında, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından bugün açıklanan kararlar sonucunda 5 maç seyircisiz oynama ve 350 bin lira para cezasını ağır bulduğunu belirtti. 
Bayar olayları hiçbir zaman onaylamadıklarını, fakat verilen cezaların oldukça ağır ve orantısız olduğunu kaydeden Baydar, maçta görevlerini yerine getirmeyen TFF'nin de gereken bedeli ödemesini istedi. Bazı Beşiktaş taraftarlarının açmış olduğu terör destekli pankartın tüm Beşiktaş camiasına mal edilmemesi gerektiği gibi, bir kendini bilmezin bıçakla stada gelmesinin de Konyaspor taraftarına mâl edilmemesi gerektiğini bildirdi. 

Bayar konuşmasında: "Bu maç öncesine ait verilebilecek onlarca örnekte, çok daha ağır olaylara rağmen 5 maç altında cezalar verilmişti. Üstelik bunların çok büyük kısmında organizasyon kulüplerin kendisi tarafından gerçekleştirilmişti. Burada TFF tarafından yapılan bir organizasyon söz konusu olup, kulübümüzün hiçbir dahli yoktur. Atiker Konyaspor Kulübü olarak Konya’da oynadığımız karşılaşmalarda önlemleri gereğince alabildiğimiz için sahamızda 1 adet meşale bile yanmamıştır. Burada TFF içinde organizasyonda görevli olanlar görevlerini yapmadıkları için gereken bedeli ödemelidirler. Süper Kupa, Türkiye Kupası ve Birinci Lig Play-off final karşılaşmalarını organize eden, önlemleri alması gerekirken yetersiz kalan, kulüplere zorunlu kıldığı passolig sistemini anlaşılmaz biçimde bu maçlarda devre dışı bırakan, biletlerde yazan TC kimlik numaralarını kontrol etmeyi bırakın, insanların üst aramalarını sağlıklı şekilde yaptıramayan, yalnızca kulüplere ceza veren ve süreçlerin tamamında bedel ödemeyen tek bir kurum var o da Türkiye Futbol Federasyonu’dur " dedi. 
 

Son Güncelleme: 11.08.2017 00:03
Anahtar Kelimeler:
TffBeşiktaşPFDKKonyaspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.