banner388
banner390
banner410
banner408

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, hedefi açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaz spor okullarıyla ilgili hedeflerini açıkladı.

banner269

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, hedefi açıkladı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yaz spor okullarıyla ilgili hedeflerini açıkladı.

17 Haziran 2017 Cumartesi 12:33
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, hedefi açıkladı

Samsun haber - 81 ildeki tüm gençleri Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençleri ve çocukları İl Spor Merkezlerine davet etti. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, okulların kapanmasıyla birlikte ücretsiz Yaz Spor Okullarına 1 buçuk milyon öğrencinin katılmasını bekliyor.


81 ildeki spor merkezlerinde 05-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin katılacağı programlar 29 Haziran'da başlayacak.

2014 yılında 1 milyon 211 bin 728, 2015 yılında 1 milyon 271 bin 262 ve 2016 yılında ise 1 milyon 397 bin 976 çocuk ve gencin gittiği yaz okullarında bu yıl 52 branşta faaliyet gerçekleştirebilecekler.

HER GENCİMİZ UZMANLAŞSIN

Çocukların ve gençlerin yaz kış spor yapası gerektiğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Tüm projelerimizi bu yönde hayata geçiriyoruz. Sağlıklı birey olmanın yolu spor yapmaktan geçer. Her gencimizin en az bir branşta uzmanlaşmasını ve düzenli olarak spor yapmasını istiyoruz. İl Spor Merkezleri Yaz Okulları, 81 ilimizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerimiz il müdürlükleri tarafından yürütülüyor. 2016 yılında İl Spor Merkezlerine toplam 1 milyon 397 bin 976 çocuk ve genç kardeşimiz katıldı. İl Spor Merkezleri projesi her geçen gün daha geniş kitlelere hitap ederek devam ediyor" dedi.

HEDEF 1.5 MİLYON

Bakan Kılıç, "2017 yılında kamu ve özel kurumlar ile spor kulüplerinin sporcu alt yapısını oluşturmak amacıyla İl Spor Merkezleri Yaz Okulları'ndan yararlanacak gençlerimizin sayısını 1.5 milyonun üzerine çıkarılmayı hedefliyoruz. Yaz spor okullarından engelli çocuk ve gençlerimizi de yararlanıyor. Geçen yıl 6 bin 183 engelli kardeşimiz merkezlerimizde eğitim almıştı. Nisan 2017 - Mayıs 2018 döneminde tüm branşları ücretsiz olan Engelliler İl Spor Merkezlerinden yararlanacak vatandaşımızın sayısının 7 bin olmasını hedefliyoruz. Evlatlarımız bu yıl da yaz döneminde evlerine kapanmadan hem çok güzel vakit geçirecek hem de spor yapma imkanı bulacak. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra spor yaparak engellilerimiz, sosyal hayatla bağlarını daha da güçlendirecekler." diye konuştu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.