banner388

Galatasaray'ın Efsane İsmi Hayatını Kaybetti

Galatasaray'ın efsane ismi Bülent Eken hayatını kaybetti.

Galatasaray'ın Efsane İsmi Hayatını Kaybetti

Galatasaray'ın efsane ismi Bülent Eken hayatını kaybetti.

25 Temmuz 2016 Pazartesi 12:18
Galatasaray'ın Efsane İsmi Hayatını Kaybetti

92 yaşındaki Galatasaray'ın efsane futbolcusu Bülent Eken aynı zamanda milli takımı da çalıştırmıştı. Vefat haberini alan Galatasaray Kulübü, yazılı bir açıklamada bulundu.

Galatasaray Kulübü'nün resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

"26 Ekim 1923'te dünyaya gelen efsane futbolcumuz Bülent Eken, 1942'de Galatasaray A Takımı'nda oynamaya başladı. Sağ bek, sol bek, stoper, kanat, orta saha ve bir maçta kalede oynadı. 13 kez A Milli oldu. Hatta Türkiye'nin 1954 Dünya Kupası kadrosunda yer aldı. Galatasaray formasıyla bir İstanbul Lig Şampiyonluğu yaşadı. 1950'de İtalya'nın Salernitana takımına transfer oldu. Palermo'da bir sezon oynadı. 1953'te Galatasaray'a döndü ve bir yıl sonra futbolu bıraktı. İtalya'da teknik direktörlük eğitimi alan Bülent Eken, 1963 yılında A Milli Takım'ı çalıştırdı. Daha sonra Galatasaray, Karşıyaka, Göztepe, Altay, İzmirspor, Vefa, Adanaspor, Orduspor ve Rizespor'da da çalıştı.
Türk futboluna ve camiamıza başsağlığı diler; efsane futbolcumuzun cenaze töreni ile ilgili bilgileri daha sonra paylaşacağımızı hatırlatırız
." 


 

Son Güncelleme: 25.07.2016 12:27
Anahtar Kelimeler:
GalatasarayBülent Eken
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.