banner388

Galatasaray 29 milyon Euro lazım

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulübün yıl sonuna kadar 29 milyon Euro'ya ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Galatasaray 29 milyon Euro lazım

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulübün yıl sonuna kadar 29 milyon Euro'ya ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

30 Eylül 2018 Pazar 00:25
Galatasaray 29 milyon Euro lazım

Cengiz yaptığı konuşmasında, "Yüzde 64 kısa vadeli kredileri uzun vadeye çevirdik. Buna rağmen her kombine ve bilet borca gidiyor. Yıl sonuna kadar 29 milyon Euro’ya ihtiyacımız var” dedi.
Galatasaray Spor Kulübü'nün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Haliç Kongre Merkezi, Haliç Oditoryum Toplantı Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Genel kurulda tekrar kürsüye çıkan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, eleştirilere cevap verdi. Genel kurul üyelerinden Sedat Doğan'ın sözlerine cevap veren Cengiz, “Çok ağrıma gitti. Mondros Mütarekesi dedi. Mustafa Kemal'e borcumuz yok mu dedi. Benim adım Mustafa, kardeşimin adı Kemal. Dedem Filistin'de Mustafa Kemal'in ordusunda şehit oldu. Mondros'ta taraf kim? Vahdettin'in paşası kim? Ben onu ararım o zaman. Bunları demeyelim, çok ayıp. Beni bu duygusal konuşmaya itmeyecektin. Çok hoş olmadı" ifadelerine yer verdi.

'Batık Galatasaray'a bunları yaptık'

Galatasaray'ın mali tablosu hakkında konuşan Cengiz, "24 Ocak'tan bugüne gelseydik 22 milyon TL kardaydık. Bunlar UEFA'ya verdiğimiz rakamlar. Ödenen kredi kullanımı 549 milyon TL. Kredi ödememiz 774 milyon TL. Yapılanma yetkisi istedik. 380 milyon TL 31 Temmuz kur itibariyle kredileri yapılandırması yaptık. Bunun reklamını yapmadık. Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu günlerde kim alabilir. Yüzde 24 faizle yaptık. 111 milyon TL karlılık elde ettik. 4 bankadaydı riskimiz, 2'ye indirdik. Battı denen Galatasaray'a biz bunu sağladık. Kime verirler; Galatasaray'a verdiler, düzelen mali tablolara verdiler, taraftarların desteğine verdiler, kampanyalara verdiler. Fişleyerek de yapılmadı. Yüzde 64 kısa vadeli kredileri uzun vadeye çevirdik. Buna rağmen her kombine ve bilet borca gidiyor. Yıl sonuna kadar 29 milyon Euro'ya ihtiyacımız var" diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.