banner388

Demirören: Samsun'daki olaylı maçta bin 500 güvenlik görevlisi vardı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Samsun'daki Beşiktaş-Konyaspor karşılaşmasında bin 500 güvenlik görevlisinin görev aldığını açıkladı.

Demirören: Samsun'daki olaylı maçta bin 500 güvenlik görevlisi vardı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Samsun'daki Beşiktaş-Konyaspor karşılaşmasında bin 500 güvenlik görevlisinin görev aldığını açıkladı.

11 Ağustos 2017 Cuma 09:35
Demirören: Samsun'daki olaylı maçta bin 500 güvenlik görevlisi vardı

Samsun haber - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

BİN 500 GÜVENLİK GÖREVLİSİ

Samsun'da oynanan Beşiktak-Konyaspor karşılaşmasında bin 500 güvenlik görevlisinin çalıştığını söyleyen Demirören, "TFF eleştirildi; doğru. Ama TFF'nin görevi organizasyonu yapmak. Güvenlik bizimle alakalı değil. Biz sadece olması gereken güvenlik elemanlarının adetlerini masaya koyarız. Samsun'daki maçta bin 500 güvenlik elemanı vardı. Bunları görerek bu taleplerde bulunduk. Burada hatalı kim diye aramamak lazım. Bunun nasıl düzeltileceğini düşünmemiz lazım. Spor olarak yeni sezona giriyoruz. Bu nasıl düzelir? Bu yasanın adli tarafında uygulanması gerekiyor" dedi.


CEZALAR AÇIKLANDI

Samsun'da oynanan Beşiktak-Konyaspor karşılaşmasıyla ilgili cezalara da değinen Demirören, "Samsun'daki maç için cezalar açıklandı. TFF kurallarla yönetiliyor. Bu kuralların içinde hukuk da var. Hukukun maddeleri belli. Eğer ortamı gerecek beyanatlar verirseniz ceza alırsınız. Taraftar olarak taşkınlık yaparsanız ceza alırsınız. Ama bizim verdiğimiz cezalar kurulların verdiği cezalardır. Bunun yönetim kurulumuzla alakası yok. Buna hukukçular talimatlara göre ceza verir. Hiçbir yöneticinin cezayı belirleme lüksü yok. Yarın bu koltuklardan hepimiz gideceğiz. Bu talimatları verdiysek bunun altından kalkamayız. Soyadlarımıza bu lekeyi getiremeyiz. Disiplin Kurulu bir karar verir; Tahkim hukuken bakar ve karar verir. Her kurul kendi, özel olarak işler. Cezaları ben de sizinle birlikte öğreniyorum. Hakemleri açıklandıktan sonra öğreniyorum. Eski düzeni unutun. Dışarıdan müdahale etmek isteyenler bu eleştirileri yapanlar." diye konuştu.

DAVA AÇIN

Samsun'da oynanan karşılaşmaya gitmeyip kombine bile alan taraftarların mağdur olduğu iddiasıyla ilgili ise Demirören, "Bu olayları çıkartanları emniyetimiz yakaladı. İsimler belli. Maça gidemeyen kişiler; bu kişilere dava açsınlar. Onlar yüzünden olaya karışmayan evinde oturan taraftarlar maça gidemiyor. Biz kuralı uygulamak zorundayız. Bu isimlere dava açsınlar. Veya bu taraftarı getirenlere dava açsınlar. Eskiden bütün statlara ceza veriliyordu biz cezaları düşürdük kademe kademe 80 kişilik tribünde 10 kişi küfür ediyorsa 70 kişi onları sustursun" şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.