banner388

Deaflympics ne demek? İşitme engelliler olimpiyatları Samsun'da!

Deaflympics nedir? Birçok kişi bu sorunun cevabını merak ederken, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları Samsun’da başlıyor.

Deaflympics ne demek? İşitme engelliler olimpiyatları Samsun'da!

Deaflympics nedir? Birçok kişi bu sorunun cevabını merak ederken, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları Samsun’da başlıyor.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 13:09
Deaflympics ne demek? İşitme engelliler olimpiyatları Samsun'da!

Türkiye tarihindeki en göz çarpıcı spor organizasyonlarından biri olan 23. Yaz Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na bu sene Samsun ev sahipliği yapıyor. Ayrıca bu organizasyon yeni tesislerin kazandırılması konusunda da oldukça büyük bir yere sahip durumda. Samsun 23. Yaz Deaflympics Genel Koordinatörü Serkan Baltacı, olimpiyatlara yönelik geçtiğimiz dönemlerde bazı açıklamalarda bulunmuştu. Yaptığı açıklamalara göre “olimpiyatların yaz ve kış olmak üzere dört senede bir yapıldığını ve bu sene yapılacak olan organizasyonun Samsun’da gerçekleşeceğini” belirtmişti.

Deaflympics Nedir?

Deaflympics, İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları olarak bilinmektedir. Deaflympics, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından da dünyanın en büyük 3. spor organizasyonu olarak kabul edilmiştir.

Oyunlara, 20 branşta ve 110 ülkenin katılım sağlayacağı belirtildi. Olimpiyat, şehrin dünyaya tanıtılması konusunda çok etkili bir yere sahip olacak. Hem ekonomik açıdan hem de turizm açısından Samsun’a büyük gelişmeler sağlayacak olan olimpiyatlara birçok farklı spor dalından binlerce sporcu katılacak.

Olimpiyatların açılış töreni 18 Temmuz Salı günü çeşitli koreografiler ve görsel şölenler ile başlayacak. Çok sayıda gönüllünün yer aldığı bu etkinliğin açılış töreni yaklaşık 4 saat sürecek. Açılış töreninde görsel şölenlerin yanı sıra ülkelerin geçişlerine de yer verilecek. Birçok seyircinin katılacağı açılış kutlamalarında ünlü şarkıcı Murat Boz’da sahne alacak ve organizasyona renk katacak. Ayrıca organizasyona katılmak isteyen kişiler içinde belediye tarafından büyük bir jest yapıldı. Olimpiyatlara katılmak isteyen vatandaşlar için, 18 Temmuz günü tramvay seferleri ücretsiz olacak.  

Son Güncelleme: 18.07.2017 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.