banner388

Yeni kabinedeki 7 Karadenizli Bakan

Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı görüşme sonrasında yapılan değişimle Karadeniz’den 7 bakan kendisine yeni kabinede yer buldu.

Yeni kabinedeki 7 Karadenizli Bakan

Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı görüşme sonrasında yapılan değişimle Karadeniz’den 7 bakan kendisine yeni kabinede yer buldu.

19 Temmuz 2017 Çarşamba 20:39
Yeni kabinedeki 7 Karadenizli Bakan

İşte yeni kabinedeki 7 Karadenizli Bakan;

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni Bakanlar Kurulu'nda görevine yine devam edecek. 
- AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak Gençlik ve Spor Bakanı oldu. Osman Aşkın Bak yeni görevini Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılkıç'tan devralacak. 
- AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, yapılan revizyonlar beraber Sağlık Bakanlığı'na getirildi. Ahmet Demircan görevini Recep Akdağ'dan devralacak. 
- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 2017 yılı yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirildi. Ordulu Bakan Numan Kurtulmuş görevini eski Bakan Nabi Avcı'dan devralacak.
 - AK Parti Giresun Milletvekili ve Savunmadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Milli Savunma Bakanı oldu. Yeni Bakan Canikli görevi Fikri Işık'tan devralacak. 
- AK Parti Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, yeni kabine revizyonunda koltuğunu korudu. Naci Ağbal yeniden Maliye Bakanı olarak görevine devam edecek.
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da damadı olan AK Parti İstanbul Milletvekili Trabzonlu Berat Albayrak, kabine revizyonunda görevini sürdürecek. Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürütüyor. 

ARTVİN BAKANSIZ KALDI

Kabine revizyonunda dikkat çeken detaylardan birisi de Karadenizli bakan sayısı artarken Artvin'den bakanlığın alınması oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yenilenen Bakanlar Kurulu'nda yer bulamadı. Artvinli olan Faruk Çelik'in yerine Ahmet Eşref Fakıbaba getirildi.
 

Haber: Karadeniz Gazatesi

Son Güncelleme: 19.07.2017 23:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.