banner388

Usta'dan o tahliyelere tepki

Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta, Diyarbakır'da zihinsel engelli bir çocuğa cinsel tacizde bulunan 22 kişinin tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Usta'dan o tahliyelere tepki

Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta, Diyarbakır'da zihinsel engelli bir çocuğa cinsel tacizde bulunan 22 kişinin tahliye edilmesine tepki gösterdi.

07 Mart 2018 Çarşamba 11:46
Usta'dan o tahliyelere tepki

TBMM Genel Kurulunda söz alan Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta, 3 yıl önce Diyarbakır'da zihinsel engelli bir çocuğa 22 kişinin cinsel tacizde bulunan 22 sanığın tahliye edilmesi konusunu gündeme getirerek, "Bu tahliyeleri anlamak mümkün değil. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının mağdurun baskıya maruz kaldığını belirtmesine rağmen mahkemenin verdiği bu karar vicdanları yaralamıştır. Hatırlarsınız, bundan birkaç hafta önce de, 18 Şubat tarihinde, yine Diyarbakır'da yaşanan bir olayda, cinsel istismar suçunun işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğu belirtilmesine rağmen, tutuklama talebinin orantılı olmayacağı ifade edilerek, zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.” dedi.

"Bu olayların üzerine gidilmesi gerekir"

Usta, Samsun'un Çarşamba ilçesi ve İstanbul Tuzla'daki kreşlerde yaşanan şiddet olaylarına da değinerek,  “Buralardaki problem nedir, denetim problemi midir, bunu tam bilemiyorum. Ancak bu olayların üzerine gidilmesi gereği ortadadır. Çocuklarımızı her türlü ihmal ve istismardan korumamız gereğini şiddetle vurgulamak istiyorum. Korkudan, tehditten, baskıdan dolayı konuşmaktan çekinen kadın ve çocuklarımızın elinden tutmak, onların derdine derman olmak aynı zamanda vatandaşlık görevidir. Geçen hafta Sayın Akdağ bu cinsel istismar kanun tasarısıyla ilgili grubumuzu da ziyaret etti. Orada da hemen hemen bir fikir birliğinin olduğunu da gördük, biz görüşlerimizi de ilettik. Bu düzenlemenin bir an evvel yapılarak çocuklarımızı koruma yönünde adımların atılmasının gerekli olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

Son Güncelleme: 08.03.2018 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-03-07 14:51:26

HAKİME ŞANTAJMI YAPILDI SERBEST KALMASI İÇİN ORASI DİYARBAKIR