banner388

Kılıçdaroğlu’ndan Filistin açıklaması

Muğla’da Büyükşehir Belediyesinin 48 projesinin açılış töreni için giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan Filistin açıklaması

Muğla’da Büyükşehir Belediyesinin 48 projesinin açılış töreni için giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

14 Aralık 2017 Perşembe 20:25
Kılıçdaroğlu’ndan Filistin açıklaması

Kılıçdaroğlu, konuşmasında “Ben hak, hukuk, adalet dedikçe birisi rahatsız olmuyor. Olsun. Ben bunları ve doğruları söylemeye devam edeceğim. Harcadığın her kuruşun hesabını millete vereceksin. Bu bizim namus borcumuzdur. Bu bizim millete borcumuzdur. Bizi onlardan ayıran temel nokta hesap vermekten korkmuyoruz. Onlar hesap vermezler üstüne üstlük vatandaşa hesap soruyorlar. Biz o nedenle size hesap vermeyi namuslu görev sayıyoruz. Biz ayrıca şunu söylüyoruz, bütün belediye Başkanlarımıza. Görüşü ne olursa olsun, eşit hizmet vereceksin. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın durumu iyi değil. Kendi vatandaşı ile rekabet eden bir siyasi iktidar var. Gittiler ta Sudan’da binlerce dönüm arazi kiraladılar. Şimdi o AK Parti’nin başında oturan zata soruyorum. Sudan'da neden arazi satın aldın. Bu ülkede toprak, tohum mu yoktu. Niye gittin oradan arazi kiraladın. Kiminle rekabet edeceksin. Kendi çiftçinle rekabet edeceksin. Buna karşı kim çıkıyor. Kim mücadele ediyor biz ediyoruz” dedi.

Filistin bizim milli davamız”

“Filistin bizim milli davamız” diyen Kılıçdaroğlu, “1968 yıllarında gencecik fidanlarımız gitti. O mezarlar Filistin’dedir. İslam İşbirliği Toplantısı yapıldı. ‘Doğu Kudüs başkent olsun’ dedi. O karar çok önemli. Bu kararın gereğini hükümetin yerine getirmesini istiyorum. Bu karar alınması gerekiyordu ve her türlü desteği veriyoruz. Şimdi o sözü tutacaksın. Kapı arkasında anlaşma imzalamayacaksın. Doğu Filistin’de Filistin Büyükelçiliğini kuruyorum, diyeceksin. Yaparlar mı? Yapmalarını istiyorum. Mavi Marmara'daki gibi yapmasınlar. Bütçe görüşmelerinde Binali Yıldırım ‘Bizim Doğu Filistin’de Türkiye’nin Büyükelçiliği var’ dedi. Açtık internet sitesini yok. Kudüs’te yok, Tel Aviv’de. Doğu Kudüs’te konsolosluğumuz var. O konsolosluğu Büyükelçiliğe çevirin. Ben takipçisi olacağım. Filistin davasını savunan her vatandaşın da takipçisi olması lazım. Bunun sağı-solu yoktur ve bizim milli davamızdır. Dökülen her kan bizim kanımızdır. Her koşulda Filistin’e sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.