banner388
banner390
banner410
banner408

Eyalet sistemi tartışmalarına yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, bir süredir devam eden kamuoyundaki 'eyalet sistemi' tartışmalarına yanıt verdi.

banner269

Eyalet sistemi tartışmalarına yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, bir süredir devam eden kamuoyundaki 'eyalet sistemi' tartışmalarına yanıt verdi.

14 Nisan 2017 Cuma 11:11
Eyalet sistemi tartışmalarına yanıt

Başbakan Yıldırım konu hakkında şunları söyledi:

"Türkiye milleti ile ülkesi ile bölünmez bir bütündür. Türkiye eyalet sistemine geçecek diyorlar. Eyalet sistemi dediğiniz şey bir merkezi hükümet olur federal hükümet bir de hükümetçikler olur. Eyalet sistemi budur. Türkiye'nin cumhuriyetle beraber üniter devlet yapısı anayasanın ilk 3 maddesinde tanımlanmıştır yerini almıştır. Bunun üzerine tartışma yapmak bu ülkeye çok büyük haksızlıktır. Biz neyin mücadelesini veriyoruz? PKK ile FETÖ ile verdiğimiz mücadele bayrak millet üniter devlet mücadelesidir. Bu gerçek ortadayken abuk sabuk bir takım yalanlarla dolanlarla milletin kafasını karıştırmak doğru mu? Eyalet varsa, eyalet sistemine yol açacak bir madde varsa ben bugün bu görevi hem parti genel başkanlığını, hem başbakanlık görevini anında bırakacağım. Biz hayatımızı bu iş için verdik. Böyle bir iftirada bulunmak şehitlerimizin ruhunu incitmektir. Gazilerimize en büyük hakarettir. Ama buradan soruyorum. Bu iftirayı atanlar aynı şeyi yapabilecekler mi? Getirin şu anayasanın neresinde eyalet varsa gösterin, ispat edin, ben bütün görevlerimi bırakacağım. Siz aynı şeyi yapacak mısınız? Ülkücü kardeşlerimizin hassasiyeti neyse bizim de hassasiyetimiz en az o kadardır.

Bu anayasa değişikliğini Bahçeli ile beraber yaptık. Bu konulardaki o titiz çalışmaları şimdi lekelemek, kafa karıştırmak, muazzam bir reformu tartışılır hale getirmek bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Açık ve net söylüyorum, yapılan bu anayasa değişikliğinin içinde yer almayan hususlarla ‘eyalet gelecek, eyalete kapı açılacak’ gibi laflarla itibarsızlaştırmaya çalışanlar, toplumdan gerekli desteği bulamayanların başvurduğunu bir iftira dışında bir şey değildir. Bunun özellikle bilinmesini istiyorum. Milletimiz bunu bilmelidir, bu konuda esas olan anayasanın içinde yazılanlardır. Esas olan bu ülkenin başbakanı olarak bizim söylediğimizdir, cumhurbaşkanımızın söylediğidir. 

‘Her şey tek adam üzerinde toplanıyor. Diktatörlük, otoriteleşme, padişahlık, efendim Meclis’in yetkileri tek adama veriliyor… Yargı tek adama veriliyor… Şimdi ne kadar ilginç, FETÖ PKK Avrupa’daki bazı ülkeler de aynı şeyleri söylüyor. Ana muhalefetin genel başkanı da bu ağızdan konuşuyor. Anayasa metnini açacaksın, okuyacaksın. Orada ne yazıyorsa ona göre konuşacaksın. Başkalarından duyduğun gibi konuşamazsın. Ana muhalefet demek iktidar alternatifi demek. Peki ben şimdi soruyorum, siyasi partilerin olduğu yerde, seçime girdiği yerde patronun millet olduğu yerde tek adam olur mu? Padişahlık olur mu? 5+5 iki dönem ancak görev yapılacak bir yerde diktatörlük olur mu? Tek adamlık olur mu?"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.