banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Trump’a sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump’ın BM üyelerine yönelik kullandığı tehditkar tutuma sert cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Trump’a sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump’ın BM üyelerine yönelik kullandığı tehditkar tutuma sert cevap verdi.

21 Aralık 2017 Perşembe 18:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Trump’a sert sözler

Kudüs konusunda ABD ile fikir ayrılıkları olan BM ülkelerine ekonomik anlamda tehditler savuran ABD Başkanı Donald Trump’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtı sert oldu. Erdoğan, “Amerika’ya ne diyorlar, ’demokrasinin beşiği’. Demokrasinin beşiği, dünyada dolarla satın alınacak iradeler arıyor. Sayın Trump, siz Türkiye’nin demokrasi iradesini dolarlarınızla satın alamazsınız, bizim kararımız bellidir. Tüm dünyaya da sesleniyorum. Sakın ha, böyle ufak tefek dolarlarla demokrasi mücadelenizde iradenizi birilerine asla satmayın. Demokrasi mücadelesi verilecekse, böyle kalkıp iradeleri dolarla satın almak suretiyle engelleyerek değil, bırakın herkes iradesini özgür bir şekilde kullansın, ortaya koysun. Temenni ediyorum ki bugün Amerika, oradan beklediği neticeyi alamaz ve bu noktada da dünya Amerika’ya çok güzel bir ders verir” diye konuştu.

"BE TERBİYESİZ, SENİN ECDADIN NEREDEYDİ?"

Erdoğan, Medine müdafaasının başındaki Osmanlı komutanı Fahrettin Paşa’yı hedef alan Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’e de bir kez daha sert tepki göstererek, “Fahreddin Paşa’yı ve Medine müdafaasını bilmezsek, işte bir kendini bilmez çıkar, bize ’Erdoğan’ın ecdadı işte böyledir’, adeta ’hırsızdır’ diyecek kadar adileşir, alçaklaşır. Bu adam neyin şımarığıdır; petrolün, elindeki paranın şımarığıdır.Benim ecdadım Medine’yi müdafaa ederken, be terbiyesiz, senin ecdadın neredeydi? Sen, önce bunun hesabını bize ver” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanTehditKudüsTrumpBm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.