banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşmesinden notlar

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinin detayları ortaya çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşmesinden notlar

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinin detayları ortaya çıkıyor.

24 Ağustos 2016 Çarşamba 20:39
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşmesinden notlar

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir araya geldi. Görüşme 2 saat 25 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşme sonrası basın açıklaması yaptı.

Kritik görüşmenin ana başlıkları
 

ERDOĞAN: "15 Temmuz darbe girişimini milletimiz geri püskürtmüştür. Milletimle gurur duyuyorum. Milletimiz demokrasiye sonuna kadar sahip çıktı.

-Biden, bu ziyaretle darbe girşiminin vahim boyutlarını yerinde görmüş oldu

-15 Temmuz gecesinden sonra ülkemizdeki tüm siyasi paritler birlik ve beraberkiği yakaladı. Bu bizim için önemli bir fırsat.

-Bizim için en büyük öncelik FETÖ'nün Türkiye'ye iadesidir.

-ABD ile suçluların iadesi anlaşması gereği bu tür kişiler gözaltına alınır. Bu zat hala terör örgütünü idare etmeyi sürdürüyor.

Joe Biden: "Bugün 15 Temmuzda meydana gelen hasara bizzat ben tanık oldum. Bu muazzam binanın üzerinde kurşun delikleri vardı. Tabi ki Cumhurbaşkanı şunu anlayabiliyorum. Ülkenizdeki insanlar yeterli derecede dayanışma ve empati gösterilmediğine inanıyor. Başkanı temsil eden biri olarak ne kadar üzgün olduğumuzu belirtmek istiyorum."

-Gülen için iade talebi konusunda hukukçular çalışıyor.Daha önce hiçbir davada bu kadar çalışıldığını hatırlamıyorum

Gülen'i korumak için hiçbir sebebimiz yok.Deliller incelenecek, hiç şüpheniz olmasın bu süreç boyunca Türkiye ile çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye'nin ABD'den daha büyük bir dostu bulunmamaktadır.

-Gerek sizin gerek ülkenizin bu teşebbüse verdiği cevabı hayranlıkla seyrettik. Türkiye'nin vatanseverlerini tüm dünya tanık oldu. Bildiğim kadarıyla kimileri tankların altında ezildi. Türk halkının hassasiyetini anlıyorum. ABD bundan sonra adaletin sağlanması için elinden gelen çabayı gösterecek. Şu an bile uzmanlarımız Ankara'da sizin yetkililerinizle görüşme halinde. Avukatlar bu mesele üzerinde çalışıyor.

Son Güncelleme: 24.08.2016 20:52
Anahtar Kelimeler:
Darbe15 TemmuzGülen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.