banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya'dan seslendi

Sakarya İl Teşkilatı'nın 6. Olağan Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teröre ve teröre destek verenlere yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya'dan seslendi

Sakarya İl Teşkilatı'nın 6. Olağan Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teröre ve teröre destek verenlere yüklendi.

11 Mart 2018 Pazar 19:09
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya'dan seslendi

Partisinin Sakarya İl Teşkilatı 6. Olağan Kongresinde konuşan Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Türkiye’nin teröre karşı duruşunu ve verdiği mücadeleye değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan, bu muhteşem salondan Bosna Hersek'teki, Kosova'daki, Arnavutluk'taki kardeşlerimi selamlıyorum. Makedonya'ya, Sırbistan'a, Karadağ'a, Batı Trakya'ya, Kırım'a, Romanya, Bulgaristan'daki vatandaşlarıma en kalbi selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Sakarya'nın kardeşi Saray Bosna'ya, Üsküp'e, İskeçe'ye, Kırcaali'ye, Gümülcine'ye, Piriştine'ye, Mostar'a muhabbetlerimizi iletiyoruz. Gönlünü ve gözünü ülkemize kilitlemiş yurt dışındaki tüm kardeşlerimize, bizim için, Türkiye'nin başarısı için dua eden tüm mazlum ve mağdurlara sizlerin aracılığıyla selamlar gönderiyoruz. Her zaman söylüyorum. Bizim fiziki sınırlarımız başkadır, gönül dünyamızın sınırları bambaşkadır. Türkiye'nin anlamı 780 bin kilometrekarenin kat ve kat fevkindedir. Kalbimizin bir yarısı İstanbul, Trabzon, Antalya, İzmir ise, diğer yarısı Halep'tir, Kerkük'tür, Kudüs'tür, Sancak'tır, Buhara'dır, Urumçi'dir. Biz Edirne'nin, Yozgat'ın meselesiyle ilgilendiğimiz kadar Kırım'daki, Afrika'daki, Türkistan'daki kardeşlerimizin sıkıntılarıyla da dertleniyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için çalıştığımız kadar dünyanın dört bir yanındaki ezilenler için de mücadele veriyoruz. Biz gönül coğrafyamızın her köşesini kucaklayan bir aşkın tutkunlarıyız, sevdalıyız dünyaya" diye konuştu.

"Birileri gibi sırf çıkarları için dünyayı ayağa kaldıranlardan olmadık"
Çıkar uğruna dünyayı ayağa kaldıranlardan olmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"Milletimizle beraber tüm insanlığın huzuru ve esenliği için mücadele eden bir davanın neferleri olan gençlik sizleri de selamlıyorum. Biz birileri gibi sırf çıkarları için dünyayı ayağa kaldıranlardan olmadık. Biz petrol, altın, elmas için coğrafyamızı kan gölüne çevirenlerden de asla olmadık. Biz binlerce kilometre öteden gelip insan hakları adına insana kıyanlardan, terörle mücadele adına teröristlere destek verenlerden olmadık. Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Biz herkes için adalet istiyoruz. Hürriyet istiyoruz, herkes için emniyet, istikrar, güven istiyoruz. Sömürünün olmadığı, bebek cesetlerinin sahile vurmadığı, Akdeniz'in karanlık sularının on binlerce masum için kabristana dönüşmediği, daha merhametli bir dünyanın mücadelesini veriyoruz. Gazze'de, Doğu Guta'da top oynayan çocukların savaş uçakları tarafından vahşice katledilmediği bir bölgenin hayalini kuruyoruz. Biz hiç kimsenin ötekileştirilmediği, baskı, zulüm, işkence görmediği bir dünyaya kavuşmasının kavgasını veriyoruz. Bizim mücadelemiz ikbal değil, istikbal mücadelesidir. Bizim kavgamız çıkar değil hak ve adalet kavgasıdır. AK Parti'ye gönül veren bu kutlu çatı altında hizmet eden bir arkadaşımın hedefi, gayesi, Kızılelması budur. Unutmayın bizim Kızılelmamız sonu belli olmayan değil ilahikelimetullahtır. Son nefesimize kadar yılmadan, yorulmadan, zorluklar karşısında asla pes etmeden bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bugün neredeyiz? Afrin'de. Niye? İşgal için mi, toprak almak için mi? Hayır. Ülkemizi taciz eden teröristler var ya, işte biz o teröristleri kovalıyoruz. Zannediyorum etkisiz hale getirdiğimiz teröristler 3 bin 500'e ulaşmıştır. En son 3 bin 300'dür etkisiz hale getirdiğimiz teröristler."

"Her şeye hazırız, ölmeye de bu teröristleri öldürmeye de"
"Reis bizi Afrin'e götür" sloganlarına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Komutana sordum, 'ihtiyaç var mı?' dedim. 'Şu anda hamdolsun iyi gidiyoruz.' İhtiyaç olduğu anda sefer görev emri çıkartırız. Önce ben, sonra hep birlikte yola koyuluruz. Her şeye hazırız. Ölmeye de, bu teröristleri öldürmeye de. Önce ölümü korkutacağız. Ve ölümü korkuttuğunuz anda size ölüm hiçbir şey yapamaz. Şehadete yürümek niçin, neden? Rabbimiz ne buyuruyor; 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler. Ancak siz bilemezsiniz. Anlamazsınız.' Onlar bizi duyuyor, takip ediyor. Ama biz değil" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.