banner388

Bozdağ AYM kararı sonrası sert konuştu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi hakkında yaptığı açıklamada AYM’nin karar yetkisi olmadığı, görev ve yetkisini aşan bir karar aldığını belirtti.

Bozdağ AYM kararı sonrası sert konuştu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi hakkında yaptığı açıklamada AYM’nin karar yetkisi olmadığı, görev ve yetkisini aşan bir karar aldığını belirtti.

13 Ocak 2018 Cumartesi 19:49
Bozdağ AYM kararı sonrası sert konuştu

AK Parti Boğazlıyan İlçe Teşkilatı Kadın Kolları 5'nci Olağan Kongresine katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AYM'nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay kararı ile ilgili,"Bu karar bir berat kararıdır ve AYM'nin berat verme hak ve yetkisi yoktur. Anayasa Mahkemesi bireysel başvurular hakkında karar verme hakkına sahiptir. Yetki ve görev ondadır. Ama Anayasa Mahkemesi bu konuda karar verirken ilk derece mahkemesi veya istinaf mahkemesi ya da temyiz mahkemesi veyahut ta süper temyiz mahkemesi gibi hareket edemez. Çünkü Anayasa Mahkemesi ilk derece mahkemesi, istinaf mahkemesi, temyiz mahkemesi değildir. Bakın anayasanın 148. maddesi çok açık diyor ki bireysel başvuruda kanun yolunda gözetilmesi gereken hususlarda inceleme yapamaz, yapılamaz. Anayasa Mahkemesi'nin Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararında açıklanan gerekçesini incelediğiniz zaman kanun yollarında gözetilmesi gereken hususların fazlası gözetildiği gibi onunda ötesine geçilerek ilk derece mahkemesi gibi inceleme yapılmıştır. Pek çok hukukçu eleştiriyor. Ben onların hepsine söylüyorum. 'Anayasa Mahkemesi bir davanın esasına girecek şekilde bireysel başvuru incelemesi yapabilir mi yapamaz mı ? Vaka incelemesi yapabilir mi yapamaz mı? Burada suç var mı yok mu diye değerlendirme yapabilir mi yapamaz mı? Delilerin yeterliliğini niteliğini değerlendirebilir mi değerlendiremez mi ?' Anayasa Mahkemesi bireysel başvuruyla kendine gelen bir konuda vaka incelemesi yapamaz. Delillerin yeterliliğini değerlendiremez. Böyle bir yetkisi yoktur" dedi.

Anahtar Kelimeler:
MahkemeAnayasaAk PartiKarar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.