banner388

Bloomberg seçim anketi sonuçları açıklandı! İşte sürpriz sonuç...

Bloomberg'in yaptığı 24 Haziran seçim anketi sonuçları açıklandı. Ankete göre Erdoğan ilk turda yüzde 50.8 oy alırken, CHP'nin adayı Muharrem İnce ise yüzde 30.1'de kalacak.

Bloomberg seçim anketi sonuçları açıklandı! İşte sürpriz sonuç...

Bloomberg'in yaptığı 24 Haziran seçim anketi sonuçları açıklandı. Ankete göre Erdoğan ilk turda yüzde 50.8 oy alırken, CHP'nin adayı Muharrem İnce ise yüzde 30.1'de kalacak.

13 Haziran 2018 Çarşamba 16:40
Bloomberg seçim anketi sonuçları açıklandı! İşte sürpriz sonuç...

Bloomberg tarafından yapılan 24 Haziran seçimlerinin anket sonuçları açıklandı. Ankete göre Recep Tayyip Erdoğan ilk turda zafere ulaşırken, Temel Karamollaoğlu ve Meral Akşener'in aldığı oylar ise hayal kırıklığı yaratacak.

ERDOĞAN İLK TURDA YÜZDE 50.8

Anketin 24 Haziran'da cumhurbaşkanı adaylarının oy oranıyla ilgili öngörüsü şöyle:

* AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 50.8
* CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce: Yüzde 30.1
* HDP'nin hapisteki Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş: Yüzde 10.5
* İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Yüzde 8
* Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Yüzde 0.4

'ERDOĞAN'IN ÇİFTE ZAFERİ MÜMKÜN'

Buna göre önceki seçimlere kıyasla daha zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya olduğu belirtilen Erdoğan, 24 Haziran'da yüzde 50.8 oyla başkanlığı ilk turdan kazanabilir, yanısıra AK Parti'yle meclis çoğunluğunu da elde edebilir.

Ancak ankete göre tek kesin olay şey, çok geniş bir yelpazede her türlü ihtimalin olanaklı olduğu ve seçimin birbirine çok yakın geçeceği.

'MİLLİYETÇİLER BELİRLEYİCİ OLACAK'

Haberde geçmiş seçimlerde dinci muhafazakarların, serbest piyasacı liberallerin ve Kürtlerin desteğiyle iktidarı kazanan Erdoğan ile AK Parti'nin tek başına kazanamayacağı, bu kez başarının kendilerini milliyetçi diye niteleyen seçmenlerin kime/hangi partiye oy atacağına bağlı olduğu değerlendirmesi yapıldı.

'ERDOĞAN'A İNANANLAR, EKONOMİYE BAKMIYOR'

Diğer yandan ibreyi Erdoğan'dan yana çeviren en güçlü etkenin, Erdoğan ile AK Parti'ye biat etmiş bir kitle olduğu belirtildi. Bu çekirdek kitleden ekonomik iflasta bile başkasına oy vermeyi düşünen pek çıkmayacağına dikkat çekildi. Ancak milliyetçilerin kendi geleneksel partilerini terk ettiği yorumu yapıldı.

'ERDOĞAN KAZANSA DA BELİRSİZLİK BİTMEZ'

Gelişmekte olan piyasalar konusunda üst düzey uzman olduğu Londra merkezli Roubini Global Economics şirketinden ayrılıp Mart 2017'de Foresight'ı kuran Mert Yıldız, Bloomberg'e, ''Erdoğan'ın hep koalisyonlara ihtiyacı oldu, bundan sonra da öyle olacak. Erdoğan hem başkanlığı hem de meclisi kazansa bile siyasi belirsizliğin sona ermesi beklenmiyor'' diye konuştu.

'2. TURA GİDİLİRSE ERDOĞAN AÇIK ARA KAZANIR'

Haberde ankete göre başkanlık seçiminin ikinci tura gitmesi halinde Erdoğan'ın arayı açacağı aktarıldı.

Bu durumda, Erdoğan’a destek yüzde 47.4, İnce’ye yüzde 40.1; 2. turda oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 5 olarak saptandı.

2. tura Akşener’in kalması durumunda ise Erdoğan’a destek yüzde 48, Akşener’e 35.7; oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı 8.8 olarak saptandı.

'İYİ PARTİ VE MHP BARAJ ALTINDA'

Ancak milletvekilliği seçiminde durumun çok daha karmaşık olduğu vurgulandı. En dikkat çeken yan da HDP'nin yüzde 10 barajını rahatlıkla aşacağı öngörüsü.

* AK Parti: Yüzde 46
* CHP: 27.5
* HDP: Yüzde 11.7
* İYİ Parti: Yüzde 9 (CHP ile Millet İttifakı sayesinde meclise girecek.)
* MHP: Yüzde 4.5 (Ancak AK Parti ile Cumhur İttifakı sayesinde meclise girecek.)

Son Güncelleme: 14.06.2018 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gökhan 2018-06-13 17:19:05

İyi parti minimum %15. güldürmeyin adamı.

Avatar
Murat 2018-06-13 18:34:52

Seçime gerek yok o zaman. Ya seneye padişah olcam derlerse naoacagiz. Tekrar refwrandum seçim.

Avatar
Yilmaz 2018-06-13 23:37:26

Memlet garip. Beş sene önce herkez cemaaatci muhterem hoca sevgisiyle saygisiyla doluydu.şimdi fetö diyorlar cemaatciydim diyen yok. Beş sene sonrada belkide kimse biz bunlara oy verdik diyemeyecek.burasi gerçekden türkiye ve tezatliklar ülkesi

Avatar
HASAN KIRIK 2018-06-14 08:52:35

Sevsinler sizin anketinizi MHP 4,5 miş.