banner388
banner390
banner410
banner408

Başbakandan ‘Neden Suriye’deyiz’ Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, ‘Neden Suriye’deyiz’ sorusunu yanıtladı.

banner269

Başbakandan ‘Neden Suriye’deyiz’ Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, ‘Neden Suriye’deyiz’ sorusunu yanıtladı.

24 Aralık 2016 Cumartesi 14:52
Başbakandan ‘Neden Suriye’deyiz’ Açıklaması

Başbakan Bianli Yıldırım, milyonların aklındaki soru olan ‘Neden Suriye’deyiz’ sorusuna yanıt olarak, "DEAŞ, (IŞiD) PYD/PKK'ya silah vermeye başladı. Fırat Kalkanı başladıktan sonra Türkiye bölgede işin içine tam anlamıyla girdi." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisinde Kadın Girişimciler Heyetini kabulünde, Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Türkiye asimetrik saldırılarla karşı karşıyadır” diyen Başbakan Yıldırım “Bazıları diyor ki ‘Fırat Kalkanı’nı niye başlattınız, Orada ne işimiz var’ Bu Fırat Kalkanı başladıktan sonra Türkiye bölgede işin içine tam anlamına girdi. Peki başlatmasaydık. Gaziantep’in ortasına füze düşüyor. Kilis’in ortasına füze düşüyor. ‘Nerede bu devlet, niye bunlara bakmıyor’ deniyor. Bakmanın yolu tehdidi kapıya gelmeden durdurmak. Bizim Suriye toprağıyla ne işimiz var. Bizim orada bulunma sebebimiz, güney sınırında yaşayan vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak, gelen tehditleri engellemek. Türkiye Halep’te 45 bin insanı ölümden kurtardı. Bırakın sırtımızı sıvazlamayı da biraz yük alın” diyerek batılı ülkelere çağrı yaptı.

Son Güncelleme: 24.12.2016 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.