banner388
banner390
banner410
banner408

Başbakan Yıldırım’dan Osmanlı tokadı açıklaması

Katıldığı Münih Güvenlik Konferansında açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, PKK’ya Osmanlı tokadının vurulduğunu belirtti.

banner269

Başbakan Yıldırım’dan Osmanlı tokadı açıklaması

Katıldığı Münih Güvenlik Konferansında açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, PKK’ya Osmanlı tokadının vurulduğunu belirtti.

17 Şubat 2018 Cumartesi 21:49
Başbakan Yıldırım’dan Osmanlı tokadı açıklaması

Katıldığı Münih Güvenlik Konferansının ikinci gününde konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım önemli konulara değindi. Teröristlere Osmanlı tokadının vurulduğunu ifade eden Yıldırım, Avrupanın güvende kalmasını sağladıklarını belirtti. Güvenlik konusunda sorgulama yapılmasını isteyen Başbakan Yıldırım, "Dünyada güvenlik anlamında mülteciler anlamında iyi yönde mi gelişmeler oldu. Yoksa durum daha mı ciddi boyutlara ulaştı. Önce buna göz atmamız gerekiyor. Son yedi yıldır Türkiye’nin 911 kilometre sınırı olan Suriye alanında çok büyük bir iç savaş var. Türkiye bu savaşın ne başlatanıdır ne sebep olanıdır. Türkiye bu savaşın sonuçlarından doğrudan etkilenen ender ülkelerden bir tanesidir. Buna Ürdün’ü, Lübnan’ı da ilave edebiliriz. Burada yaşanan insanlık trajedisinin en ağır sonuçlarını karşılayan ülke Türkiye’dir. Biz son 7 yıldır 3.5 milyon canını kurtarmak için memleketinden yerinden yurdundan ayrılmak zorunda kalan insanlara ev sahipliği yapıyoruz. Onlarla ekmeğimizi evimizi paylaşıyoruz. Onların hayata tutunmaları için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Bu yaptıklarımızın bir tarafını oluşturuyor. Bu biz kendi geleneğimizin kültürümüzden tarihimizden aldığımız değerlerle yapıyoruz. Kimsenin istediği için yapmıyoruz. Diğer taraftan da bölgede amansız bir mücadele var. Bütün dünya DEAS’a odaklanmış vaziyette. Ama oradaki mücadele ve oradaki terör sadece DEAŞ’la sınırlı değil. DEAS’la mücadele nasıl yapılıyor? Koalisyon güçleri vasıtasıyla 70’den fazla ülkenin katılımı ile yapılıyor. Karşımızda ise 5-6 bin bilemediniz 10 bin tane silahlı çapulcu. Peki bu mücadelede neredeyiz? Gerçek anlamda bu mücadeleyi kim yapıyor? Buna bakmakta yarar var. Sadece bir örnek vermek istiyorum. Türkiye Fırat Kalkanı Operasyonuyla beraber bölgede 3 bin 600 DEAS örgütü elemanını yok etti. Şimdi 2 bin kilometrelik bu alanda 135 bin Suriyeli döndü, 160 bin çocuk okula başladı, sağlık tesisleri okullar açıldı, ticaret başladı, polis gücü tesis edildi. Güvenlik sağlandı. 3,5 milyon mülteciden 130 bini oraya yerleşti. Bunu Türkiye sağladı. Bununla da yetinmeyerek Irak alanında da koalisyona katılmadan DEAŞ’la mücadelede sadece Musul etrafında 800 teröristi etkisiz hale getirdik. Verdiğimiz bu mücadele bunlarla sınırlı kalmadı. DEAŞ’ın bölgemiz ve Avrupa için ne kadar tehlikeli olduğunu anlatmak bakımından önemlidir" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.