banner388

Başbakan Binali Yıldırım'dan Hain Saldırı Sonrası Açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam saatlerinde İstanbul’da meydana gelen hain saldırı sonrası açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'dan Hain Saldırı Sonrası Açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam saatlerinde İstanbul’da meydana gelen hain saldırı sonrası açıklamalarda bulundu.

11 Aralık 2016 Pazar 09:55
Başbakan Binali Yıldırım'dan Hain Saldırı Sonrası Açıklama

Dün akşam İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırı sonrası tüm Türkiye ayağa kalktı. Milletçe büyük üzüntü duyduğumuz saldırı sonrası 1 günlük süreyle ülke geneli milli yas ilan edildi. Gerçekleştirilen saldırı sonrası Başbakan Binali Yıldırım, açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım hain saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Dün akşam İstanbul Beşiktaş'ta insanlığa, hayata, huzura, masumiyete düşman olduğunu karanlık ve kalleş yüzünü bir kez daha göstererek bomba patlatan insanlık düşmanı katilleri şiddetle lanetliyorum. 80 milyon vatandaşımızla birlikte vicdan sahibi olan bütün insanların da laneti terör örgütlerinin ve onlara yardım ve yataklık yapanların, arka çıkanların, göz kırpanların üzerine olsun.

Bursa-Beşiktaş futbol maçından sonra saat 22.29'da futbol taraftarlarını, güvenlik güçlerimizi hedef almak üzere alçakça tasarlanmış olan ve bombalı araçla düzenlenen saldırı neticesinde ne yazık ki şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız... Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir.

Aziz milletimize şimdiden büyük sabır ve metanet diliyorum. Aziz Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Yaralılarımıza şifa diliyorum. Hayata kasteden katiller ve kendi bedenlerini de imha eden o aşağılık ruhları ölüme gönderen odaklar da hak ettikleri cevabı alacaklardır.

Hükümetimiz ve bakanlarımız alçak saldırının aydınlanması için bütün dikkatiyle teyakkuz halindedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve daima insanlığın vicdanı olan ülkemizi, milletimizi ve devletimizi korusun.”

Anahtar Kelimeler:
BaşbakanTürkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.