banner388

AK Partili Başkan Şenlikoğlu işçi çıkarma rekoru kırdı

Giresun'da seçim öncesi "Bırakın işçi çıkarmaya ikramiyeleri bile ödeyeceğiz" vaadinde bulunan AK Partili Başkan Aytekin Şenlikoğlu işçi atma rekoru kırdı. 

AK Partili Başkan Şenlikoğlu işçi çıkarma rekoru kırdı

Giresun'da seçim öncesi "Bırakın işçi çıkarmaya ikramiyeleri bile ödeyeceğiz" vaadinde bulunan AK Partili Başkan Aytekin Şenlikoğlu işçi atma rekoru kırdı. 

23 Aralık 2019 Pazartesi 11:51
AK Partili Başkan Şenlikoğlu işçi çıkarma rekoru kırdı

Türkiye genelinde belediyelerde yaklaşık 18 bin sözleşmeli personel çalışıyor. 31 Aralık tarihi ile sözleşmenin süresi dolacak. Sözleşmeli personeller mecliste herhangi bir düzenleme yapılmaz ise belediyenin verdiği karar ile işten çıkarılabilecek. Bu süreç doğrultusunda ilk işçi kıyımı Giresun Belediyesi'nde başladı. Üstelik işten çıkarmaları yapan Başkan Şenlikoğlu seçim öncesi vaadinde "Bırakın işçi çıkarmayı içeride kalan ikramiye de ödeyeceğiz" sözünü vermişti. 

"İHTİYACIMIZ KALMADI" 

Giresun Belediyesi'nde işçilerin çıkarılmasına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Giresun Belediyesi bünyesinde 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49'uncu Maddesi uyarınca Sözleşmeli Personel olarak görev yapmaktasınız. 657 sayılı Kanun'un 4'üncü Maddesi'nin (B) bendi uyarınca hizmetin gerektirdiği pozisyona ihtiyaç kalmaması nedeniyle, 31.12.2019 tarihi itibari ile sözleşmeniz yenilenmeyecektir. Bilgilerinize ricaen tebliğ ederiz.” Yazının gönderildiği diğer çalışanlar diken üstünde. “Seçim öncesi kimseyi çıkarmayacağım” diyen AKP'li Başkan Şenlikoğlu'nun, “Giresun Belediyesi tarihinde en fazla işçi çıkaran başkan” sıfatı kazandığı bildirildi. CHP ve İYİ Parti, işten çıkarmalara tepki gösterdi.

VAADLERİ ERİDİ GİTTİ REKORA KOŞTU 

Seçim öncesi vaatleri arasında "Bırakın belediyeden işçi çıkartılmasını, maaşını alamayan işçilerin maaşlarıyla birlikte birikmiş ikramiyelerini bile ödeyeceğiz" sözünü veren Aytekin Şenlikoğlu yapılan işçi kıyımı ile vaadini yerine getirmek yerine işçi kıyımı yapmış oldu.

Kaynak: Sözcü
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2019-12-23 12:24:13

Yok canim hep CAHAPE dir o. Hep cho ni suçu pahalilik zamlar isci çikarmalar işsizlik fetö hepsi cahape yüzunden. Bize ne soylersenin inanirsak hersey hak bize surünür bu halk daha çok...

Avatar
55 2019-12-23 16:05:25

Adamın tipinden belli ne olduğu.klasik akp tipi karakteri ad yalanı ........ inananı

Avatar
sedat 2019-12-23 19:50:23

chp den akp ye gecersen boyle yonetilirsin bunun ornekleri cokkk

Avatar
Yayla 2019-12-23 22:06:36

Yalandan öleni görmedim hiç

Avatar
Necati55 2019-12-23 18:05:22

Herkes evine ekmek götürmenin derdinde şu veya bu partiden işe girmiş olması hiç önemli değil onun için bu belediye başkanlarını şiddetle kınıyorum. Ayrıca Ak partili belediye baskaninida kınıyorum bu sözcü denen gazete parçasının diline düştüğü için.

Avatar
rainbowdash 2019-12-24 08:40:38

Üzülüyor muyum? Zerre kadar üzülmüyorum. Ne ekersen onu biçersin!... Az bile yapıyorlar...

Avatar
Fakülte mezunu çöpçü 2019-12-24 11:34:42

Belediye başkanlarında bu yetki oldukdan sonra daha coook işçi çıkartırlar
Ben istedim oldu mantığı artık sokmüyor
Meclisin acilen bir kânun çıkartıp belediye başkanlarının işçi çıkarma yetkisini elinden almalı yoksa bu devran böyle gelmiş böyle gider