banner388
banner390
banner410

Pürüzsüz, porselen gibi bir cilt herkesin rüyasıdır. Ama varlığına dayanamayıp bilinçsizce tahriş edilen sivilceler bir çoğumuzda kalıcı izler bırakır. Düzeltmeye çalışırken cilt tipine ve mevsime uygun olmayan ürün kullanımı durumu daha da vahim hale getirebilmektedir. Peki ne yapmak gerekir adım adım cevaplandıralım.

Sivilce neden oluşur?

Cilt gözeneklerinde bulunan yağ bezlerinin normalden fazla üretime geçmesi ve ölü deri hücrelerinin bu gözenekleri tıkamasıyla oluşur. Hormonal değişimler, ilaç kullanımı, düzensiz beslenme, ağda veya jilet kullanımı gibi tahriş eden faktörler tetikleyebilir.

Yeni sivilce oluşumunu nasıl önleyebilirim?

Öncelikle düzenli ve profesyonel cilt bakımı yaptırarak ölü deri hücrelerini cildinizden uzaklaştırmalısınız. Fazla üretime geçen yağ bezlerini de mezoterapi uygulamaları ve ev bakım ürünleriyle dengeleyebilirsiniz.

Artık sivilcem çıkmıyor izlerinden kurtulabilir miyim?

Ciltte artık aktif sivilceniz çıkmıyorsa izler için ayrı leke için ayrı işlemlerden geçmeniz gereklidir. Sivilce lekeleri için öncelikle soyucu tipte tedavilerden faydalanabilirsiniz. Kesinlikle kışın yaptırmanız gereken uygulamalardır.

  • Fraksiyonel Lazer
  • Kimyasal peling
  • Cilt tonunu açan ev devam ürünleri

Sivilce izlerinde de farklı tedavisi seçenekleri mümkündür.

  • Fraksiyonel Lazer
  • Kimyasal peling
  • Subsizyon tekniğiyle dolgu uygulaması
  • Kollajen tedavisi

Subsizyon tekniğiyle dolgu uygulaması ve kollajen tedavisi her mevsim uygulanabilen ve yüksek oranda da yüz güldürücü sonuçlar alınan uygulamalardandır.

Kaç seans yapılmaktadır?

Dolgu uygulaması tek seansta yapılabilmektedir. Etkisi yaklaşık bir yıldır.

Kollajen tedavisi ise 15 günde bir dört seans yapılmaktadır. Altı ayda bir tek seans şeklinde belirli bir süre devam edildiğinde kalıcı sonuçlar alınmaktadır.

Cilt tipinize en uygun tedaviye başlanması için doktorunuza başvurmadan piyasadaki sahte ürünlerden kaçınmanızı öneririm. İyi haftalar…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.