banner388

Ülkemize sığınan Suriyelilere Türkiye devletinin yaptığı yardımlar açık  açık gösterdi ki, bu güzel ülkede yaşayan ve bu ülkeye vergi ödeyen, askerliğini yapan, yeri ve zamanı gelmiş ise seve seve şehit olan vatandaşlarımız; Bu ülkenin nimetlerinden Suriyeliler kadar yararlanamıyorlar.

İster inanırsınız, isterse de inanmazsınız ama bu bir realitedir, bu su götürmez bir gerçektir.

Bu ülke için çalışan, vergisini veren, elektriğini ve suyunu bile ücretli kullanan Türk vatandaşının çocukları üniversiteye sınavla yerleşirken, Suriyelinin çocuğu istediği üniversiteye sınavsız yerleşiyor.!!!

Bu vatanın öz çocuğu olan Türk çocuğuna ödenen burs sadece 400 Türk lirası iken, Suriyelinin çocuğuna ödenen burs: 1200 Türk lirasıdır. Neden biliyor musunuz? Çünkü; Türk çocuğunun babası, çalışıyorsa annesi bu ülkeye vergi ödüyor, babası askerlik yapmış ve vatandaşlık hizmetlerini yerine getiriyor da ondan.

Suriyeli kaçkınlara kira yardımı 250 TL. Türk vatandaşına kira yardımı yok.!!!

Sağlık hizmetlerinde de değişen bir durum yok..!

Türk vatandaşı Sigorta primi ödüyor. Suriyeliler ise 0005 kuruş bile ödemeden istedikleri hizmeti bedavaya alıyorlar.!!!

Destek yardımı Türk vatandaşına yok. Suriyelilere destek yardımı 900 Türk Lirası.!!!

Türk vatandaşından alınan ilaç katkı payı %20, Suriyeliler ise ne yazık ki, %00001 bile katkı payı ödemiyorlar.!!!

Türk vatandaşı taşıt vergisini motor gücüne göre ödüyor. İşte bu konuda da, Dünyada bulunmayan statüde bulunan Suriyeliler beş kuruş dahi ödemiyor.!!!

Türk vatandaşı iş yeri açarken harç parası ödüyor ve bu işine göre minimum 333 Türk lirası alınıyor. Suriyeliler yine beş kuruş dahi ödemeden istedikleri iş yerini aça biliyorlar...

Türk vatandaşı, Asker ise, Suriye de savaşıp şehit oluyor. Suriyeliler ise sahillerde ve parklarda nargile keyfi yapıyor.!!!

Şimdi, Allah aşkına, yaslanın koltuğunuza ve deyiverin: Biz mi sığınmacıyız yoka Suriyeliler mi?

Ve kafanızı kaldırıp bir bakıverin lütfen.!

Dünyada öz vatandaşından esirgediği bütün nimetleri sığınmacılara veren başka bir ülke var mı?

Benim bildiğim: Dünyanın en medeni ülkesinin bile, "Önce can, sonra canan dediğidir"

Kısacası: Hiçbir devlet kendi milletinden esirgediği lütufları ve destekleri başka bir ülkenin vatandaşlarına sunmaz, sunamaz. Eğer kendi öz vatandaşlarından esirgediği lütufları ve destekleri başka milletten birilerine sunan bir devlet varsa emin olunuz ki, o devlette Adaletten ve demokrasiden söz edilemez.

Sığınmacı yada sığınmacılar: Eğer sığındıkları ülke adına çok büyük katkı sağlamışlar veya sağlayacaklarsa bile ancak o ülkenin vatandaşları ile aynı imkanlara ve aynı eşit haklara sahip ola bilirler. Bunu bir tık üstü kesinlikle Dünyanın hiç bir ülkesinde yoktur.

Ne hikmettir bilinmez bu bizim ülkemizde tamamen tersinedir.!

Her Suriyeli vatandaş ne yazık ki üzülerek belirtmek gerekiyor ki, Türk vatandaşlarından daha çok imtiyazlara ve sosyal haklara sahiptir.

Bu arada unutmamak gerekir ki, Bu ülkede Türkler azınlığa düşüyor yada düşürülüyor. İnsan düşünmeden edemiyor: Sahi birileri bizi bilerek ve isteyerek mi azınlığa düşürmek istiyor?

İşte, asıl cevabı bulunması ve cevaplanması gereken soru budur.

Bizim millet olarak; Bu sorunun cevabını bulup yolumuzu ona göre tayin etmemiz kaçınılmazdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özgül TEZBAŞARAN 2018-03-27 12:37:42

Aynen katılıyorum üstaďım..Ne yazık ki bu haldeyiz..Saygılar..

Avatar
Feride Hasanova 2018-03-27 12:54:16

Cok dogru soylemissiniz..Ne yazik ki MHP baskani Bahcelide bu durumlara ayni akp li gibi davrandi,sessiz kaldi.Insani uzen zaten bu.Bizde kurtler ,ermeniler ulkeye getriliyor sizde suriyeliler.

Avatar
Hülya Türkoğlu 2018-03-27 13:02:48

Cok guzel kaleme almissiniz.Seyrici kalmaktan baskada bir sey yapamiyoruz,ne yazik ki. Öz vatandaşının hakkını Araplara sunan bir ülkeyiz.

Avatar
Mehmet Yalçın 2018-03-27 13:07:02

Kendi öz vatanımızda yabancı olduk. Şimdi acı acı düşünüyorum. Bizi yönetenler bizden mi acaba?

Avatar
Akın 2018-03-27 13:25:35

Işte bu yapilan hainlik yüzünden hiç bir vatan evladı bu akp ye bundan sonra oy vermemeli..yazına sonuna kadar katılıyorum şerif abi..içimizdeki sesi yorumlamışsın.

Avatar
Korhan şafak 2018-03-27 13:39:35

Bunları biliyorlar nasıl olsa kendi yandaşlarımiza her türlü imkan sağladık herhangibir kaygıları yok geri kalanı olsün politikası...

Avatar
Heqiqet hüseynova 2018-03-27 13:47:55

Üreyinize sağlik qeleminize qüvvet

Avatar
Syna hacoyeva 2018-03-27 14:29:12

Qeleminize qüvvet