banner388
banner390
banner410

CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı ilan ettiği Muharrem İnce hiç kimsenin beklemediği ve ummadığı bir başarı göstererek seçim çalışmalarını yürütürken gösterdi ki, kendisine fırsat verilirse; gerçekten karizmatik ve güçlü bir liderlik yeteneklerine sahip olan Sayın Erdoğan'a bile rakip olabiliyor.
 

İlk ziyaretini en güçlü rakibi Recep Tayyip Erdoğan'a yaparak büyük beğeni toplayan Muharrem İnce görüşme sonrası büyük bir samimiyetle gazetecilere dönerek; " AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile dertleştik ve kendisine başarılar diledim." diyerek gösterdi ki, Kılıçdaroğlu gibi kavga ederek değil, istişare ederek de rakip olunabilir. Kutuplaşmanın ve her inanış biçiminin diğerini ötekileştirme yarışında olduğu bir dönemde böylesi ılımlı ve istişare yanlısı olması başta kendi partisinin taraftarlarını ve milletimizi gerçekten derinden etkiledi.


Daha önceleri, Cumhuriyet Halk Partisi’nin asi çocuğu olarak ünlenen Muharrem İnce'nin böylesine yapıcı ve bütün ülkeyi kucaklayıcı bir yol izleyeceğini sanıyorum ki, başta Sayın Kılıçdaroğlu olmak kaydıyla hiçbir CHP’li de beklemiyordu.
 

Aday olur olmaz CHP rozetini çıkarması ile başlayan ve Sayın Erdoğan'ı ziyareti ile devam eden halka şirin ve uzlaşmacı görünme gayreti seçim meydanlarında ve çıktığı televizyon ekranlarında devam eden Sayın Muharrem İnce Türk toplumunun beğenisini kazanmaya her haliyle devam ediyor.
 

Kılıçdaroğlu’nun parti içerisinde baş belası olan Muharrem İnce, parti içerisinde anlatamadığı her şeyi cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra anlatma ve kendisini ifade etme fırsatı buldu ve hakkını teslim edelim ki, bu fırsatı çok  çok iyi kullandı ve görünen o ki, kullanmaya da devam edecektir.

Kılıçdaroğlu'nun, parti içerisinde bir rakibini diskalifiye edebilmek için aday gösterdiği Muharrem İnce, güçlü hitabete sahip ve seçmen tabanında karşılık bulan bir aday olduğunu ispat etmiştir. Müthiş bir yükselişe geçmiş, artık Türk siyasi liderler gurubuna kendi kendisini transfer etmiştir.
 

Cumhurbaşkanı seçimlerinde Cumhiriyet Halk Partisi’nin yüzde 25 kemik oyunun üzerine yüzde bir bile koysa, Cumhurbaşkanı seçimlerini kazanamazsa dahi Muharrem İnce CHP’nin doğal genel başkan adayıdır.

Hele  hele yüzde otuz gibi bir oy yüzdesi yakalarsa Muharrem İnce'yi kimse tutamaz.
Bence; CHP’nin içerisinde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan oluşundan beri süre gelen, Kemal'in askerleriyle, Mustafa Kemal'in askerleri arasında geçen şiddeti zaman  zaman zirve yapan bir savaş vardı.
 

Bu savaşı kazanmak için; parti içerisindeki rakibini ve rakip taraftarlarının kıyımını göze alan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı yaptığı Muharrem İnce’den kurtulacağını hesap edip, İnce'nin destekçisi bütün vekilleri de aday göstermeyerek zafer kutlamaya hazırlık yaparken Sayın Muharrem İnce'nin seçmen tabanında büyük kabul görmesiyle kendi ayağına sıktığının farkına geç de olsa varmıştır.
 

Netice itibariyle Muharrem İnce bir yandan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri için savaşırken diğer yandan da Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanlığı için yarışmaktadır.
 

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı seçimlerini kazanamazsa bile bilinmelidir ki;
Kendi seçmenlerinden çalınmış bir CHP’yi
İşgal edilmiş ve rayından çıkartılmış bir CHP’yi
İktidarı yerinde tutmayı kendi davası zanneden bir CHP’yi
Siyasi bir parti olan ama partisizleştirilen bir CHP’yi  ve proje üretemeyen kısır, verimsiz, güven bunalımı yaşayan CHP’yi işgalcilerinden kurtaracağını açık açık göstermiştir.

 

Bütün bunlara baktığımızda görülüyor ki, Cumhurbaşkanlığı adaylarının içerisinde seçim yapılmadan kazanan tek aday Muharrem İnce olmuştur.
 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde süre gelen, Kemal'in askerleriyle, Mustafa Kemal'in askerleri arasındaki savaşı Mustafa Kemalin askerlerinin kazanması dileğiyle.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mevlüt Uçurum 2018-06-02 15:31:16

Erdoğan ilk defa dişli bir rakibe çattı işi çok zor. Tabi kendi partisi desteklerse.

Avatar
Metin Yıldız 2018-06-02 16:06:29

Yıllarca yenilen ve hüsrana uğrayan CHP belki kendine gelir
Muharrem İnce hiç olmazsa Türk aday Hiç olmazsa Arap değil
Hayırlısı oldun

Avatar
Muhammet TOMAR 2018-06-02 17:41:51

Yazınızın geneline katılmam mümkün değil ama seçimin galibi sayın İNCE ısmı doğru .Yeni dönem de umarım Sayın İNCE ile devam ederiz ülkemizin büyük UZLAŞMAYA ihtiyaçı var .Irak -Suriye ve Libya ya bakıp umarım aklımızı başımıza alırız

Avatar
M. Sağlam 2018-06-02 15:24:15

Halk partisinin hiç tanımadığı Ekmeleddin denilen adamdan çok daha iyi bir aday Muharrem İnce

Avatar
Tetane memmedova 2018-06-02 16:29:35

Qeleminize qüvvet olsun

Avatar
Ayna haciyeva 2018-06-02 16:36:46

Üreyinize sağlik gözel bir yazi ücün.teş.edirik

Avatar
Mehmet Yalćın 2018-06-02 16:51:15

Eline saģlık.Ne yazık ki Siyaset bizde kirlendi.

Avatar
Heqiqet hüseynova 2018-06-02 18:35:22

QEÇEMİNİZE QÜVVET ÜTEYİNİZE SAĞLİK.
GÖZEL BİR MÖVZUYA TOXUNMUŞSUNUX