banner388

Samsunspor’un bitmeyen çim sorunu çözüldü

Samsunspor bir türlü çözülemeyen çim sorunu yeni çimlerin serilmesiyle sona erdi.

Samsunspor’un bitmeyen çim sorunu çözüldü

Samsunspor bir türlü çözülemeyen çim sorunu yeni çimlerin serilmesiyle sona erdi.

28 Ekim 2017 Cumartesi 13:22
Samsunspor’un bitmeyen çim sorunu çözüldü

Samsunspor haber - Samsun 19 Mayıs Stadyumu, UEFA Euro 2020 standartlarına göre yapılarak son teknoloji olma özelliği taşıyor. 3 bin 919 kişilik stat Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından TOKİ'ye yaptırıldı. Yeni stat için İtalya'dan getirilen çimler sadece 5 karşılaşmaya dayanabildi. Zeminde oluşan deformelerin ardından Sakarya'dan getirilen yerli çimlerle değiştirildi.

Yeni çimlerin ekiminin yapılmasının ardından dün ilk karşılaşma oynandı. Oynanan maçın ardından bazı yerlerde kaymaya bağlı yırtıklar olurken, eskisi gibi toplanma sorunuyla karşılaşılmadı.

"DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ GİBİ OLDU"

Samsunspor Stat Müdürü Sinan Hacıyunus konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Zeminde yeni yapılan yerlerde ufak tefek sorunlar oldu. Kale önünün olduğu yerler daha önceden yapılmıştı. Oraların zeminin tuttuğunu gördük. Önceki zamanlarda olan çim toplanması olayı bu maçta olmadı. 19 günlük bir ara daha olacak. Bu arada çim daha da iyiye gidecek. Bu sabah da incelemelerde bulunduk. Sadece kaymalar sonrasında oluşan yırtıklar var. O da bütün zeminlerde olan bir olay. Bu 19 günlük arada da ekim ve kumlama çalışması daha yapılacak. Zemin yere daha da ağırlaştırılacak. Bu maçı burada oynarken en az hasarla atmayı düşünmüştük. Düşündüğümüz gibi. Zemin sınıfı geçti. Bir sonraki Adanaspor maçında zeminin daha iyi olacağını düşünüyorum. En son yaptığımız 800 km’lik alanlarda da çimlenme olduğunu görüyoruz" dedi.


 

Son Güncelleme: 30.10.2017 09:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunspor şehri 2017-10-28 14:40:05

Madem UEFA kriterlerine uygun neden Türkiye’nin aday stadyumları arasında yok

Avatar
Ali Balbal 2017-10-28 15:26:53

Sayin arkadasim stat UEFA kurallarina uygun ama tff kurallarina uygun olmamis!

Misafir Avatar
Samsunspor şehri 2017-10-28 19:15:17 @Ali Balbal

Yeni yapılan bi statta nasıl dikkat edilmez işte onu anlayamıyorum

Beğenmedim! (0)