banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunspor yeni stadında galibiyetle başladı

TFF 1. Lig Ekiplerinden Samsunspor, UEFA Euro 2020 standartlarına göre yapılan 33 bin 919 kişilik son teknoloji yeni akıllı Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun açılış karşılaşmasında Ankaragücü’nü 1-0 yendi.

banner269

Samsunspor yeni stadında galibiyetle başladı

TFF 1. Lig Ekiplerinden Samsunspor, UEFA Euro 2020 standartlarına göre yapılan 33 bin 919 kişilik son teknoloji yeni akıllı Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nun açılış karşılaşmasında Ankaragücü’nü 1-0 yendi.

29 Temmuz 2017 Cumartesi 23:31
Samsunspor yeni stadında galibiyetle başladı

Samsunspor Haber- Gençlik ve Spor Bakanlığınca TOKİ'ye yaptırılan 33 bin 919 kişilik Samsunspor'un yeni stadı bugün gerçekleştirilen görkemli bir törenle açıldı. Samsunspor açılış maçında TFF 1. Lig ekiplerinden Ankaragücü ile karşılaştı. Samsunspor, John Chibuike'nin penaltı golüyle rakibini 1-0 yendi.
  
Açılış karşılaşmasından önce konuşan Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, “Bu statta oyunların görkemli bir açılışı yapıldı. Samsun bundan böyle Spor Kenti olarak anılacaktır ve önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacaktır. Hepimiz bu statta olmaktan dolayı heyecanlıyız. Artık bu mabedin sahibiyiz. Burada nice başarılar kazanacağız. Bu tesisi bizlere kazandıran eski Gençlik ve Spor Bakanımız AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyorum. Samsunumuzun bakanı Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ile yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a görevlerinde başarılar diliyorum. İnşallah yeni sezonda tüm şehir elele vererek Süper Lige çıkacağız" dedi.


  
Daha sonra konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Valisi İbrahim Şahin’de Samsunspor’un yeni statla birlikte Süper Lig yolunda çok avantajlı olacağını söylediler.
  En son konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise yeni stadın yapılmasında emeği geçen Eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a çok teşekkür ederek, Samsunspor’a yeni stadıyla birlikte Süper Lig yolunda başarılar diledi.

 

Maçtan ayrıntılar  
Samsunspor maça kalede Furkan Köse, Ekram Reşmen, Ufuk Budak, Hasan Hatipoğlu, Abdülkerim Bardakçı, Kenan Karışık, Çağrı Ortakaya, Ramazan Övüç, Halil İbrahim Pekşen, John Chibuike ve Alperen Pak 11 ile başladı. Ankaragücü ise karşılaşmaya kalede Korcan Çelikay, Alaaddin Okumuş, Yusuf Abdioğlu, Gencer Cansev, Mehmet Sak, Sedat Ağçay, Arif Morkaya, Kibong Mbamba, Kenan Özer, Enes Kubat ve Landre Keinde 11 ile başladı.
  

Maça iyi başlayan Samsunspor, 14. dakikada ceza sahasında gol pozisyonuna girdi. Ankaragücü savunmasının Alperen’e yaptığı savunmayı kusurlu bulan hakem beyaz noktayı gösterdi. Chibuike 14. dakikada penaltıdan takımını 1-0 öne geçirerek yeni 19 Mayıs Stadyumu’nun ilk golünü atan isim olarak tarihe geçti. 23. dakikada Samsunspor’lu Ramazan Övüç, rakibine arkadan dalınca hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Ankaragücü’nün bir şutu ilk yarının sonunda direkten auta çıktı.
  
Maçın ikinci yarısı oyuncu değişiklikleri nedeniyle sıklıkla durdu. Her iki takımda yedekte bulunan oyuncularına şans verdi. Samsunspor’da oyundan alınan Ramazan Övüç, taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı.
  

Stat açılışına ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Haber: Gökhan İÇKİLLi

Son Güncelleme: 29.07.2017 23:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.