banner388

Samsunspor'un Yeni Stadında Çimler Seriliyor

Samsunspor'un yapımı devam eden yeni stadının İtalya'dan getirtilen çimleri serilmeye başlandı.

Samsunspor'un Yeni Stadında Çimler Seriliyor

Samsunspor'un yapımı devam eden yeni stadının İtalya'dan getirtilen çimleri serilmeye başlandı.

15 Kasım 2016 Salı 15:36
Samsunspor'un Yeni Stadında Çimler Seriliyor

Samsunspor’un Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden 33 bin 919 kişilik 19 Mayıs Stadyumunda 8 bin 400 metrekarelik alana İtalya’dan özel olarak getirtilen çimlerin serme işlemi başladı ve yaklaşık 10 gün sürecek.

Samsunspor’un yeni yapılan görkemli stadının yapım çalışmalarında sona doğru yaklaşıldığını belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Bugün ilk çim serimini yapılıyor ve 2 ay sonra oynanır hale gelecek. Eksik koltuklar tamamlanmakta. Radyan ısıtma sistemi sayesinde izleyicilerimiz ısınacak. Çimlerde ise alttan ısıtma ve soğutma sistemi var, bunun yanında dış cephe kaplamaları da bitmek üzere. 2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyatlarının açılış töreni muhtemelen bu stadyumda olacak.” dedi.

'Gençlik ve Spor Bakanımızın memleketi olması nedeniyle de ayrı bir özen gösterdiğimiz bu stadyumda bir gecikme algısı var' diyen Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, “ Aynı dönemlerde başlayan stadyumlardan sadece Antalya'daki açıldı, o da metrekare olarak buranın yarısı kadar bir kapalı alana sahip olması ve  Antalya’da da mevsim şartları çok uygun olmasından. Samsun’daki bu projenin üzerinde çok duruyoruz ve zor bir çatı sistemi var. Zemin dahil tüm alanlar UEFA’nın A plus kapsamındaki stadyumlarla aynı değerde. İnşaatta yurt dışından gelen 4 farklı cephe malzemesi kullanılmakta ve amacımız Samsunspor’un ikinci yarısındaki maçlarına stadı yetiştirmektir. Taraftardan isteğimiz biraz daha sabır. Türkiye’de bu kalitede çim kalmadığından Samsun ve Trabzon’daki stadyumlar için çimleri yurt dışından getirdik.” diye konuştu.

Çim ekimi Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk’ün yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt katılımıyla başladı.

Son Güncelleme: 16.11.2016 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.