banner388

Samsunspor tesislerini dev böcekler bastı

Samsunspor Nuri Asan Tesislerinde bulunan çim sahaları danaburnu isimli dev böcekler sardı.

Samsunspor tesislerini dev böcekler bastı

Samsunspor Nuri Asan Tesislerinde bulunan çim sahaları danaburnu isimli dev böcekler sardı.

12 Ekim 2017 Perşembe 16:30
Samsunspor tesislerini dev böcekler bastı

Samsun haber - Samsunspor'un antrenmanlarda kullandığı çim sahaları danaburnu olarak bilinen böcekler sardı. Sahada çim örtüsünün azalmasının ardından yapıla ilaçlama ile sorun büyük ölçüde çözüldü. Samsunspor Kulüp Müdürü Metin Koçer, sahayı saran böcekler hakkında açıklamada bulundu.

ÖZEL KARIŞIM KULLANILIYOR

Danaburnu böcekleriyle yılda 4 kez mücadele ettiklerine değinen Metin Koçer, “Sahamızda haşerat ile mücadele yaptığımız işlerden birisi. Senede 4 kez yani 3 ayda 1, sahalarımızda haşerat ile mücadelemiz var. Son mücadelemizi de geçtiğimiz günlerde yaptık. Antrenman sahamızın çimlerinin içinde ‘danaburnu’ böcekleri bulunuyor. Özel bir ilaçlı karışım hazırlayarak sahamıza danaburnu ilacı ile ilaçladık. Bu mücadelemizde başarılı olduk. Birkaç gündür sürekli olarak çimlerde çıkmaya başladılar. Ölü olarak toprağın üstüne çıkıyorlar. Kargalar ve martılar da bu hayvanların ölülerini sahamıza gelip yiyorlar. Çim sahaların en büyük düşmanı danaburnu dediğimiz hayvanlar. Sahamızda yüzlerce danaburnu çıktı. Çok çabuk üredikleri için senede 4 defa bunlarla mücadele ediyoruz. Bu hayvanlar çim köklerini yiyerek çimlere bayağı bir zarar veriyor. Çimin köklerini yedikleri için de çim bir daha çıkmıyor” dedi.

BAKIMA ALINIYOR


Tesiste bulunan 3 çim sahanın sırayla sahaya alındığını belirten Koçer, "Tesisimizde 3 çim saha bulunuyor. Sırayla sahalarımızı bakıma alıyoruz. Önce 3 nolu sahamızı bakıma aldık. Şimdi asıl çalışmaların yapıldığı 1 nolu sahayı bakıma aldık. Sonra da 2 nolu sahamızı bakıma alacağız. Yarın da yeni ekipman ve donanımlarla sahalara tekrar el atacağız. Kışın bu sahaların daha iyi konumda olması gerekiyor" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.