banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunspor taraftarından prostesto açıklaması!

Samsunspor taraftar grupların Söğütlübahçe Taraftar Grubu’nun basın sözcüsü İskender Memiş, yeni stadyumun açılış karşılaşmasında Başkan Erkurt Tutu’ya karşı gerçekleştirilen protestoların içinde yer almadıklarını söyledi.

banner269

Samsunspor taraftarından prostesto açıklaması!

Samsunspor taraftar grupların Söğütlübahçe Taraftar Grubu’nun basın sözcüsü İskender Memiş, yeni stadyumun açılış karşılaşmasında Başkan Erkurt Tutu’ya karşı gerçekleştirilen protestoların içinde yer almadıklarını söyledi.

02 Ağustos 2017 Çarşamba 09:17

Samsunspor Haber – Samsunspor, 29 Temmuz 2017 cumartesi günü Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nun açılışında TFF 1. Lig ekiplerinden Ankaragücü ile karşılaşmıştı. Karşılaşma, Chibuike’nin penaltı atışında kaydettiği golle 1-0 Samsunspor’un galibiyeti ile bitmişti. Karşılaşma öncesinde Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nun açılış kutlamaları esnasında Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu konuşmasını yapacağı esnada ıslıklanarak prostesto edilmişti. Protestonun ardından Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu’nun moralinin bozularak duygulandığı gözlenmişti.

Açılış maçı esnasında yaşanan protestonun ardından Samsunspor Söğütlübahçe Taraftar Grubu ve Samsunspor Taraftarlar Derneği basın sözcüsü İskender Memiş, açıklamalarda bulundu. Memiş, Samsunspor Erkurt Tutu’yu protesto edenlerin arasında kendilerinin bulunmadığını söyledi.

“Yapılan Protestoyla Kesinlikle Alakamız Yok”

Sözlerine Ankaragücü takımına ve taraftarlarına yeni stadyumun açılışına geldikleri için teşekkür ederek başlayan Memiş, maç öncesi yaşanan olaylar hakkında ise “Herkes her şeyi sevmeyebilir. Bazı insanların bazı düşünceleri bazılarına uymayabilir. Herkes protestosunu bir şekilde yapacaktır ama bence böyle olmamalı. Taraftar ile yönetim bir araya gelerek bunu halledebilir. Biz, Samsunspor için kim ne yapıyorsa taraftar grubu olarak her zaman arkasındayız. Bu yapılan prostestonun da bizim taraftar grubumuzla kesinlikle bir alakası yoktur. Çünkü biz pankart açmadık. Biz kimseye ıslık çalın demedik. Biz her zaman taraftar olarak takımın yanında durarak takımımızı destekledik. Ama bu toplumsal hareket olarak bir kişinin ıslık çalmasıyla ve 50 kişinin ona katılmasıyla ortaya çıkmış bir olay gibi geliyor bana. Bir de müziğin sesinden dolayı kimse birbirini duymadığı için müziğe karşı protestolar oldu. Yoksa Sayın Başkan’a yönelik olduğunu düşünmüyorum. Tabii olabilir de ama bizim taraftar grubu olarak böyle bir protestoyu ne planlamışlığımız var ne de böyle bir protestonun içinde olmuşluğumuz var. Biz yönetimimizle, taraftarımızla, hocamızla bu şehrimizi sevdiğimizi söylüyoruz. Böyle bir protestoyu yapmadığımızı söylüyoruz ve ‘O sene bu sene’ diyerek bir üst lige çıkacağımızı söylüyoruz. Hedefimiz her şartta deplasmanlara da giderek bir üst lige çıkacağız. O sene bu sene. Çok güzel bir hava yakaladık. Bu olumsuz şartlar altında, bu maddi sıkıntılar altında çok güzel bir stat, çok güzel bir taraftar grubu, çok güzel hazırlık maçları ve iyi transferler yakaladık. Bu transferlerle bir üst lige çıkacağız. Buna gönülde inanıyoruz. Bütün taraftar grubumuz da buna yürekten inanıyor. Ve bunun böyle olacağını seneye buluştuğumuzda inşallah göreceğiz” dedi.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.