banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı Yüksel Yıldırım seçildi

Bugün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul ile birlikte Yılport Samsunspor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı seçildi. 

banner269

Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı Yüksel Yıldırım seçildi

Bugün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul ile birlikte Yılport Samsunspor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı seçildi. 

29 Şubat 2020 Cumartesi 19:18
Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı Yüksel Yıldırım seçildi

17 Şubat tarihinde yeterliği çoğunluğun toplanamamasından dolayı Samsunspor Kulübü Derneği Olağanüstü Genel Kurulu 29 Şubat tarihine ertelenmişti. Bugün 221 üyenin katılımı ile gerçekleştirilen olağanüstü toplantı ile yeni başkan seçildi. Başkanlığa adaylığını koyan Yüksel Yıldırım Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı seçildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon'da yapılan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından divan heyeti oluşturularak yetki verildi. Sonrasında yönetim kurulu faaliyet raporu, kesin hesap ve 2020/2021 tahmini bütçe raporu ile denetleme kurulu raporu okunarak müzakere edildi ve ibra gerçekleştirildi. Ardından bir tüzük maddesinde değişiklik yapıldı. Oy birliğiyle yapılan değişiklik ile 17 asil ve 13 yedek üyeden oluşan yönetim kurulu üye sayısı 9 asil ve 7 yedek üye olarak düşürüldü.

YÖNETİM LİSTESİ BELİRLENDİ

Akabinde divan kuruluna liste sunan tek aday olduğu için açık oylama yapıldı. Oy birliği ile Yüksel Yıldırım 2 yıllığına Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı olarak seçildi. Yıldırım’ın yönetim kurulu asil listesi ise M. Savaş Boyar, Onur Bıyıklı, Fuat Katırcı, Erdinç Tosunoğlu, Vennaz Akyol Haznedar, H. Kaya Aşçı, Ergin Zorlu ve Savaş Gömeç’ten oluştu.

YILDIRIM'DAN OYLAMA SONRASI AÇIKLAMA

Oylama sonrasında konuşma yapan Yüksel Yıldırım, “Buradaki başkanlık Samsunlu bir arkadaşımıza yakışırdı ama bunu yapamadık. Çünkü istediğim türde bir başkan adayı bulamadım. Ama biz bugünden itibaren çalışmalarımıza başladık. İnşallah Haziran 2021’de yeni seçimde ben büyük olasılıkla aday olmayacağım. İki başkanlık ihtiyacım yok benim. Ben bir tek futbolun patronu olmak için Samsun’a geldim. Samsunspor Kulübü Derneği başkanlığı gerçekten Samsun’da yaşayan ve Samsun’un sevilen bir hanımefendisi veya beyefendisi tarafından yapılmalı. Çünkü Samsun’da yatıp kalkmalı. Benim İstanbul’da oturarak bu derneği yönetmem zor. Ama Futbol A.Ş.’yi çok rahat yönetirim” dedi.

SÜPER LİG'E ÇIKACAĞIZ

Sözlerine devam eden Yıldırım, “Ben bir söz verdim. Samsunspor’u bu ligden çıkaracağım. Süper Lig’e çıkacak. İnşallah orada da şampiyonluğa oynayan bir kulüp haline getireceğim. Ama benim hayalim Samsunspor’u Avrupa liglerinde oynatmaktır. Biz bunun bugün temellerini attık. Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla biz bir yola çıkıyoruz. Ben inanıyorum ki yönetim kurulu arkadaşlarım sizlerin beklediği özlemlediği gerçek bir yönetim şekliyle çalışacak. 1,5 yıl önce verdiğiniz şirketleşme kararı futbol için yeni bir sayfa yeni bir devrimdi. Ben koltuk sevdalısı biri değilim. Biz tekrar futbol endüstrisinde futbolcu üreten bir fabrika gibi olacağız. Hepimizin hayali olan Samsunspor’u Avrupa'da görmek çok yakın diyorum. Bize güvenip seçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yüksel Yıldırım'dan sonra dilek ve temenniler için söz alanların konuşmaları ile kongre sonlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet BEKDEMİR 2020-02-29 19:56:19

Başarılar dilerim inşAllah isteğiniz oluşur hepinize selamlar saygılar sunuyorum

Avatar
Hakan ayrıç 2020-03-01 14:12:56

Ben inanıyorum yüksel beyin dediklerine yeterki radikal kararlar alsın ve kulübe eskilerden yok topçuymuş yok iyi adammış ilgilenmesinler başarılar

Avatar
Veysel Sarı 2020-03-01 23:21:16

Yüksel Yıldırımla Samsun Şehrinin havası değişti.Şehrin Marka değeri sürekli yükseliyor.Farklı Şehirlerde Samsun Taraftarları ve Yüksel Yıldırımın Samsuna yaptıkları konuşuluyor.İyiki varsınız büyük Başkan.