banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunspor'da Önemli Açıklama!

Samsunspor resmi sitesi üzerinden kulübün son durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

banner269

Samsunspor'da Önemli Açıklama!

Samsunspor resmi sitesi üzerinden kulübün son durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

17 Ocak 2017 Salı 18:05
Samsunspor'da Önemli Açıklama!
İşte Samsunspor'dan yapılan o açıklama:

Kulübümüze FIFA tarafından verilen iki dönem transfer yasağı, içerisinde bulunduğumuz “2016-2017 ara transfer” sezonunda sona ermiştir. Kulübümüzün bu noktadan itibaren karşı karşıya olduğu TFF nezdinde bulunan Transfere Engel Futbolcu Borçları, Ekonomik Durumu ve Transfer Konularında gelinen son durumu spor kamuoyunun bilgisine sunarız.

Ara Transferin başlamasına kısa bir süre kaldığında 4 Milyon 700 bin TL civarında olan transfere engel borç miktarı, yapılandırma çalışmalarımızın duyulması ile 9,9 Milyona ulaşmıştır. Bu gelişmeler ile aşağıdaki olağanüstü tablo oluşmuş ve transfere engeli yaratmıştır. Büyük kısmı Süper Lig zamanlarından gelen bu borç, Samsun’u ve Samsunsporu seven bir avuç insanın olağanüstü çabaları ile ödenmiştir.

Bu Eski Futbolcu ve Teknik Adamlarımıza ödenen miktarlar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur;

Toplamı 9.869.436,00 TL olan transfere engel bu borcun 6.460.980,00 TL’si nakit olarak ödenmiş, 3.408.456,00 TL’si ise yapılandırılarak kısa vadeli Başkan ve Yönetici belgeleri ile kapatılmış ve transfer engeli kaldırılabilmiştir.
Diğer taraftan, bir takım müeyyide ve yaptırımları önlemek adına aynı zaman zarfında aşağıdaki ödemelerin de yapıldığını önemle paylaşırız;

Bu tablolardaki rakamların toplamı 25 Milyon 668 bin Türk Lirasıdır. Ancak ne yazık ki halen dövize bağlı olan eski Yönetici Temlikleri nedeni ile yaptığımız ödemelere rağmen kulübümüzün borcu kurlara bağlı olarak artmaktadır.
Ayrıca kulübümüz adına Spor Toto ve İddia gibi kurumlarda oluşan hak edişlerimiz üzerindeki Eski Yönetici Temlikleri de devam etmektedir.
FIFA’da dosyaları olan eski Yabancı Futbolculara kalan borcumuz toplam 730.355,00 Euro’dur. TFF nezdinde kalan Yerli Futbolcu borcumuz ise 2.650.000 TL civarındadır. Bu borçlarımıza ilişkin çalışmalarımız ve takibimiz devam etmekte olup kulübümüz aleyhine herhangi bir gelişmenin yaşanmasına müsaade edilmeyecektir. 
Transfer konusunda ise Teknik Heyetimizin görüş ve istekleri doğrultusunda daha önce de açıkladığımız gibi bugüne kadar altı futbolcu ile anlaşılmıştır. Bunlar; Famoussa Kone, Eldin Adiloviç,  Abdülkerim Bardakçı, Vedat Bora, Göksu Türkdoğan ve Kenan Karışık olarak yapılmıştır. Çalışmalar devam etmektedir.
Spor Kamuoyunun da takdir edeceği gibi özellikle transfer konusunda yapılan yanlış haberler kulübümüzü zor durumda bırakmaktadır. Son derece hassas olan bu konuda hem taraftarlarımızın ve ham de basınımızın anlayışını bekliyoruz. Elbette haber alma hakkını gözetecek ve çalışmalar tamamlandığında bilgi paylaşacağız. 
Son olarak, her ihtiyacımız olduğunda yol gösteren ve yanımızda olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür ederiz.
Son Güncelleme: 17.01.2017 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.