banner388
banner390
banner410
banner408

Polisin aşırıya kaçan aramaları insanları tribünden uzaklaştırıyor

Sezon başından bu yana polisin Samsunsporlu taraftarlara yaptığı uygulama ile futbolseverleri tribünden kaçırması, Sakaryaspor taraftarlarına yapılan uygulama Samsun polisinin niyetini ortaya koydu.

banner269

Polisin aşırıya kaçan aramaları insanları tribünden uzaklaştırıyor

Sezon başından bu yana polisin Samsunsporlu taraftarlara yaptığı uygulama ile futbolseverleri tribünden kaçırması, Sakaryaspor taraftarlarına yapılan uygulama Samsun polisinin niyetini ortaya koydu.

18 Aralık 2018 Salı 13:29
Polisin aşırıya kaçan aramaları insanları tribünden uzaklaştırıyor

Yılport Samsunspor’un iç saha oynadığı karşılaşmalarda polisin taraftarların cüzdanına varıncaya kadar araması, insanların tribünden uzaklaşmasına neden oluyor. Birkaç farklı noktada yapılan aramalar, stadın çevresine kurulan güvenlik barikatları, çocuklara sorulan kimlik, biletlere yazdırılan TC kimlik numaraları her geçen hafta tribünlerden taraftar sayısının azalmasına neden oluyor.

ARADA Kİ FARK SİYAHLA BEYAZ GİBİ

2.Lig Beyaz ve Kırmızı grupta yer alan hiçbir takıma uygulanmayan bu tutumu, polisin “yasaları uyguluyoruz” sözleriyle açıklaması ise inandırıcı bulunmadı. 28 bin kişilik stadyumu ile Samsunsporla kıyaslanabilecek bir tribün ve taraftar topluluğuna sahip Sakarya’da polisin uygulaması ile Samsun polisinin tutumu arasında siyah ve beyaz gibi net bir fark ortaya çıktı.

NE TC NUMARASI NE DE İSYAN VARDI

40 bine yakın seyircinin alındığı ve kağıt bilet uygulamasının yer aldığı Sakarya’da biletlerde ne bir TC kimlik numarası vardı, ne de stat çevresinde taraftarları isyan ettirecek arama noktaları. Sadece tek bir arama noktasından geçen Sakaryasporlu taraftarlar, özel güvenlik görevlileri tarafından tek bir noktada aranarak stada alındı. Çocuklar ise hiçbir aramaya tabi tutulmadan stada alındı. 

İKİ ŞEHRİN POLİSİ ARASINDAKİ FARK

Samsunsporlu taraftarlara potansiyel suçlu muamelesi yapılırken, Sakaryasporlu taraftarlara hoşgörü ve iyi niyetle yaklaşan iki şehrin polisi arasındaki niyeti nasıl yorumlamak gerektiğini ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Samsunspor 19 Mayıs Stadı’nın içinde tribün önlerine kurulan dev güvenlik bariyerleri taraftarın maç izlemesine engel teşkil ederken, Sakarya stadı içinde herhangi bir güvenlik bariyerinin olmaması futbolun güzelleşmesi için sunulan imkanlar, takdir topladı.

Haber: Özgür KALANBAK

Son Güncelleme: 18.12.2018 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
PEPE 2018-12-18 15:56:32

gercekten doğru bi haber kadıköyde mac izldim sivasta mac izledim ankarada mac izledim ama samsun stadı kadar arama olan insanları bunaltıcak derecede arama olan baska bi stad yoktur kesinlikle.

Avatar
Vatanperver 2018-12-18 20:21:51

Üst kademe bürokratik bi hadise olabilir , kuyruk acısı olabilir , bu ne ilk ne de son olacak emir Demiri kesiyor anlayacağımız.

Avatar
Ali 2018-12-18 20:41:10

Stadda bomba patlasa polis iyi aramadı işini yapmıyor derler. Yaranılmaz bu millete.

Avatar
Murat 2018-12-18 22:24:48

Bu şehrin büyükleri acilen bu meseleye çözüm bulmalı

Avatar
see 2018-12-19 00:33:41

birinin canı yansa polis ne biçin arama yapıyo derler.çıkıyo biride haber yapıyo bunu.

Avatar
polis 2018-12-19 17:20:09

maç ücretini alamayan izinli gününde maça gidince ağlayan polisler birde sıkılmadan erinmeden aramamı yapıyor..

Avatar
arama 2018-12-19 09:20:20

samsun polisinin çoğu doğu Karadenizli, başlarındakilerde öyle. haliyle Samsunsporluya bir çile var. buna müdahale edilsin artık. meclis gündemine taşınsın.

Avatar
mehmet karabulut 2018-12-19 10:25:16

TFF hem sakaryayı hemde samsunu PFDK ya sevk etmiş. sahaya atılmayan cisim bozuk para kol saati kalmamış. sizin habere bak.