banner388

Play Off Maçlarında  Statü Nasıl Olacak

Kırmızı beyazlı ekibin şampiyonluk umudu matematiksel olarak devam etsede Birinci Lig biletini büyük olasılıkla play off maçlarında arayacak. Peki play off maçları statüsü nasıl olacak.

Play Off Maçlarında  Statü Nasıl Olacak

Kırmızı beyazlı ekibin şampiyonluk umudu matematiksel olarak devam etsede Birinci Lig biletini büyük olasılıkla play off maçlarında arayacak. Peki play off maçları statüsü nasıl olacak.

08 Nisan 2019 Pazartesi 15:18
Play Off Maçlarında  Statü Nasıl Olacak

Samsunspor Haber - Türkiye Futbol İkinci Lig Beyaz Grup'ta Yılport Samsunspor, sahasında Sarıyer ile berabere kalmasıyla beraber şampiyonluk umutlarını iyiden iyiye azaltmasının ardından gözler play off'lara çevrildi. Kırmızı beyazlı ekibin şampiyonluk umudu matematiksel olarak devam etsede Birinci Lig biletini büyük olasılıkla play off maçlarında arayacak. Peki play off maçları statüsü nasıl olacak. İşte Türkiye Futbol Federasyonu tarafından sezon başında açıklanan play off statüsü; Her iki grupta, kendi gruplarında 2 ve 5. sıraları alan takımlar “Birinci Eşleşme”yi, 3.ve 4. sıraları alan takımlar “İkinci Eşleşme”yi oluştururlar. 

ÇİFT DEVRELİ ELEME USULÜ

Eşleşmeler çift maç eleme usulüyle ve ilk müsabakaların 4. ve 5. sıraları alan takımların sahasında olması suretiyle oynanır. Her iki grupta “Birinci Eşleşme” ile “İkinci Eşleşme”de tur atlayan takımlar “Üçüncü Eşleşme”yi teşkil ederler. “Üçüncü Eşleşme” çift maç eleme usulüyle ve ilk müsabakaların “İkinci Eşleşme”nin galibi olan takımların sahasında olması suretiyle oynanır. “Üçüncü Eşleşme”lerin sonunda tur atlayan takımlar, Spor Toto 1. Lig’e yükselecek 3. takımın belirleneceği Final Müsabakasını oynamaya hak kazanırlar. 

BİR GOLÜN BİLE  ÖNEMİ BÜYÜK 

Play Off Müsabakalarında, galibiyet sayılarının eşit olması halinde averaj göz önüne alınır ve rakip takımın sahasında daha fazla gol atan takım tur atlar. Bu durumda da tur atlayan takım belirlenemiyorsa, yani iki takımın da evinde ve rakip takım sahasında attığı gol sayısı eşit ise, ikinci müsabakada on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Uzatma süresi içerisinde eğer takımlar eşit sayıda gol atarlarsa, rakip sahada atılan gol adedi fazla olan takım, yani misafir takım tur atlar ve penaltı atışları yapılmaz.

FİNAL MAÇI TARAFSIZ SAHADA 

Final Müsabakası TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanır. Final müsabakasının normal süresi berabere sonuçlanırsa müsabaka on beşer dakikalık iki devre halinde uzatılır. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Kazanan takım 1. Lig’e yükselen 3. takım olur.

Haber: Özgür KALANBAK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan 2019-04-08 22:54:54

Sezon başından bu yana herkez şunu söyledi bu ligin üstünde bir takımız dendi ama olmadı 3 4 tane futbolcu hariç kimse inanmadı 1 çıkamadıysak play-off zor kastamonu hariç hiçbir rakibimizi yenemedik

Avatar
isa karabaşoğlu 2019-04-08 23:01:28

Şuraya bak hani meşhur bir söz vardır ölme eşeğim ölme derler yahu eşleşmeleri okurken benim başım döndü ne gerek vardı bu kadar tantanaya ilk sırayı alıp direkt çıkmak varken oysaki bunun için herşeyimiz vardı ama yeteneksiz ve beceriksiz hoca tercihlerinin yanı sıra kaliteli bir golcümüzün olmamayışı nelere mal oldu sezon başında denizliden mehmet akyüzü alabilmiş olsaydık bence rahatlıkla çıkardık çok yazık emeklere ve sonuç kahroluş.

Avatar
samsunspor 2019-04-09 10:31:41

ne hale düşürdünüz takımı...yazıklar olsun

Avatar
Sezai 2019-04-09 14:51:55

Bence yeni sezon kesin lider olacak takim yapmak icin gerekli calismakara baslayinnnnnn. Bu sene gitti.

Avatar
OKUYUCU 2019-04-09 15:11:59

kaybedilen hiç bir şey yok. şampiyonluk gitmiş olabilir ama kalan maçlarda hoca değişikliğine giderek bu maçlar kazanılır. samsunspor bunların üstesinden gelecek güce sahip.sahamızda oynayacağımız maçlarda seyirci desteği çok önemli bizi playoflarda zorlayacak tek takım sakarya diğer takımlar zorlamaz.

Avatar
sinan sürekli 2019-04-11 14:49:10

samsunspor sakarya final olur