banner388

İsmail Uyanık’tan 'şartlı' istifa

Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı İsmail Uyanık, kulüp yönetimi ile şirket yönetimi arasında devir işleminde tanımlanmayan maddelerin yer aldığı protokolün imzalanmasının ardından istifa edeceğini söyledi.

İsmail Uyanık’tan 'şartlı' istifa

Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı İsmail Uyanık, kulüp yönetimi ile şirket yönetimi arasında devir işleminde tanımlanmayan maddelerin yer aldığı protokolün imzalanmasının ardından istifa edeceğini söyledi.

13 Aralık 2019 Cuma 18:10
İsmail Uyanık’tan 'şartlı' istifa

Başkan İsmail Uyanık, Nuri Asan Tesislerinde düzenlediği basın toplantısı ile aldığı istifa kararını açıkladı. Uyanık, Samsunspor A.Ş. ile Samsunspor Kulübü Derneği arasında devir işleminde tanımlanmayan maddelerin yer aldığı protokolün imzalanmasının ardından başkanlıktan istifa edeceğini, aksi takdirde ise görevine devam edeceğini açıkladı. Başkan Uyanık, görev süresince yaşanan birçok olaya da açıklık getirdi.

“Protokol imzalanınca başkanlıktan istifa edeceğim”

Aldığı istifa kararın nedenlerini açıklayan Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı İsmail Uyanık, “Kamuoyunda birçok şey söylendi. ‘2 başlılık, İsmail Uyanık burada olduğu müddetçe bitmeyeceğine’ dair gerek basın önünde gerekse cemiyet içinde bu kanaatin sıkça hem yetkili kişiler tarafından hem de sosyal medyada sıkça dillendirilmeye başlandığını da gördüm. En son yetkili ağızlardan da cemiyet içindeki konuşmalardan burada nem olduğum müddetçe 2 başlılığın bitmeyeceğine dair görüşlerini de duyduktan sonra ben de Samsunspor Kulübü Başkanlığından ayrılmaya karar verdim. Bu süreci yapabilmem için başından beri söylediğim bir konu vardı. Başkan olarak Samsunspor A.Ş. ve Samsunspor Kulübü Derneği olarak bir protokol görüşmesi var. Bu protokol görüşmesinin bitmesini bekledim. Bu protokol görüşmelerini takip etmesi için 3 arkadaşımızı tayin ettik. Bu sürecin bir an önce sonlanmasını bekliyorduk. Bu beklentinin sonucunda şirket tarafının da kendi isteği; ‘Başkan bırakırsa, bu işler kolay hallolur’ mesajlarını da anlayışla karşılamak durumundayım. Ben de bu protokol bittiği takdirde Samsunspor Yönetim Kurulu Başkanlığından ve yönetiminden istifa edeceğimi karşı tarafa bugün söyledim” dedi.

“Protokol imzalanmazsa göreve devam edeceğim”

Protokol imzalanmazsa istifa etmeyeceğinin altını çizen Başkan Uyanık, “Bu protokol Samsunspor’un derneğin sahip olduğu taşınmazlar, bazı hukuki hakları, ilk devir sözleşmesinde tanımlanmayan hayatın olağan akışında İsmail Uyanık olmadıktan sonra yazıya dökülmesi gereken bir takım olayların protokole bağlanıp, her iki tarafın da kafasının rahat etmesi için yapılan bir çalışmaydı. Başkan olarak bu protokolün altına imzayı atıp, Samsunspor Genel Kuruluna, Samsunsporlulara ve bu şehirde yaşayan herkese dernek başkanı olarak sorumluluğumu yerine getirip, hiçbir boşluk nokta bırakmadan ‘Bırakıp da bu şekilde gitti, ortalıkta bir sürü iş bıraktı, yarıda bıraktı’ dedirtmeden bu protokolü yapıp bırakma kararı aldım. Protokol yapılmazsa görevime devam edeceğim” diye konuştu.

Bazı protokol maddeleri

Bahsedilen protokole, “Tesis alanlarının ve hizmet alanlarının tanımı, çalışan personelin belirlenmesi, demirbaşların teslim alındığı halde anlaşma sonunda alındığı gibi bırakılması, personelin geçmiş maaşlarının (kıdem) ödenmesi, dış cephe ve iç cephe reklam gelirleri, protokol tribününde temsil edilecek kişi sayısı, loca kiralaması” gibi birçok konu hakkında maddeler bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunspor 2019-12-13 21:55:14

paracı seni aldığın paralar yetmedimi uyanık ?

Avatar
osman avcı 2019-12-14 10:53:19

ayda 50000 tl maaş yazdırmış kendine.. 200.000 dolar da senet karşılığı kendisi için almış... 75.000 tl de harici biyerlere ödemek için aldım diyor... bunlar görünen yüzü işin... şahsi düşüncem ismail uyanık başkanın işleri bozulmuş ve samsubsporu almanın bi kurtuluş olarak gördüğü düşüncesinde oldum dünkü konuşmalardan sonra... ayrıldıgında üzülenlerdenim lakin şu an yüksel bey kesinlikle doğruyu yapmıştır düşüncesindeyim...

Avatar
isa deniz 2019-12-13 22:06:27

işler karışıyor, dernek ile şirket arasında kavgalar ufukta

Avatar
Ahmet gonca 2019-12-13 23:24:44

Bence İsmail başkanın taktikleri var çok akıllı adam hem nabız yokluyor hemde samsunspor için ileriye dönük planlarını yapıyor görün bakın başkan bu takımı sonunda alıcak ama öyle ama böyle bu iş onun için bir şeref oldu

Avatar
SAMSUNSPOR HERŞEYİMİZ 2019-12-13 23:56:23

KİM UYANIK İSMAİL Mİ ? YÜKSEL Mİ ?

Avatar
Canik 55 2019-12-14 00:38:27

Beni yanıltmadığınız için teşekkürler Başkanım. Samsunsporun etkilenip zarar göreceği söylemlerden uzak durup tuzak sorularda fırsat vermeyip aydınlatıcı ve cevaplar vererek bazı haberlerin doğru olmadığını ifşa ettiniz. Samsunspor’un çıkarlarını garanti altına almadan istifa etmeyeceğinizi söyleyerek taraftarın gönlündeki yerinizin boşuna olmadığını gösterdiniz. Yolunuz bahtınız açık olsun herşey için teşekkürler.

Avatar
Suleyman 2019-12-14 13:29:17

Samsunu yönetenler bir an önce duruma elatip samsun sporu bu adamdan kurtarsinlar yoksa samsun cok zarar gorecek ey samsunlular memleketinize sait cikin

Avatar
Cemalettin Özcan 2019-12-14 11:48:13

Sn.Uyanık in gelişi muhtesemdi ama gidişi de o kadar dramatik ve üzücü oldu.
Bu olayların Samsun sporumuza inşAllah zarar vermez.