banner388

İsmail Uyanık: Ahlaki değerlerimizden asla vaz geçmeyeceğiz 

Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, "Hakemin ismi değişse bile, her maç bize yapılan haksızlıklar nedeniyle puanlarımızın gasp edildiğini artık tüm futbol camiası görüyor, biliyor. Son oynadığımız Sakaryaspor Play-Off çeyrek final karşılaşması bir kez daha göstermiştir ki, futbol sadece sahada oynanan bir oyun olmaktan çok uzakta" dedi. 

İsmail Uyanık: Ahlaki değerlerimizden asla vaz geçmeyeceğiz 

Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, "Hakemin ismi değişse bile, her maç bize yapılan haksızlıklar nedeniyle puanlarımızın gasp edildiğini artık tüm futbol camiası görüyor, biliyor. Son oynadığımız Sakaryaspor Play-Off çeyrek final karşılaşması bir kez daha göstermiştir ki, futbol sadece sahada oynanan bir oyun olmaktan çok uzakta" dedi. 

11 Mayıs 2019 Cumartesi 20:19
İsmail Uyanık: Ahlaki değerlerimizden asla vaz geçmeyeceğiz 

Samsunspor Haber - Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, Sakaryaspor ile oynadıkları play off çeyrek ilk maçında yine hakem tarafından büyük haksızlıklara maruz kaldıklarını söyledi. Rakiplerle hiçbir işlerinin olmadığını söyleyerek sözlerine başlayan kırmızı beyazlı ekibin Başkanı Uyanık, şunları söyledi: "Sezon başında kulübümüzün ceza talimatnamesindeki maddelerinden biri şuydu: “Hakemi aldatmaya yönelik hareketlerde bulunan oyuncu para cezası alır” Fair-Play’a, oyununun ruhuna, eşitlik ve adalet duygusuna yönelik inancımız ve kararlılığımız nedeniyle bu kararı almıştık. Aldığımız bu kararı, kamuoyuyla paylaşmış ve çok olumlu geri dönüşler almıştık. Biz futbolun itibarını ve saygınlığını koruma adına daha o günler atmıştık bu adımı. Haksız, helal olmayan her şeyi elimizin tersiyle iteceğimizi daha o günlerde ifade etmiştik. Doğal olarak futbolun paydaşlarından beklentimiz de bu yöndeydi. 

FUTBOLDA ADALET DİYE BİR ŞEY KALMAMIŞ

Ama gelin görün ki, sezon başından bu yana gördüklerimiz ve yaşadıklarımız futbolun adalet yönüne ‘Rahmet’ okutacak yönde. Hakemin ismi değişse bile, her maç bize yapılan haksızlıklar nedeniyle puanlarımızın gasp edildiğini artık tüm futbol camiası görüyor, biliyor. Son oynadığımız Sakaryaspor Play-Off çeyrek final karşılaşması bir kez daha göstermiştir ki, futbol sadece sahada oynanan bir oyun olmaktan çok uzakta. 5 Şubat 2017 tarihinde oynanan Sakaryaspor – Afjet Afyon (1 – 2) maçını yöneten, Sakarya’ya gösterdiği iki kırmızı kartla ev sahibi takımı mağdur ettiği yönünde genel kanaat oluşturan hakem Kadir Sağlam’ın, Sakaryaspor’un evinde bize karşı oynadığı böylesine kritik bir maça verilmiş olmasının izahı ne olabilir.

ACABA DİYET ÖDETMEK Mİ ?AKLA İLK GELEN MAALESEF BU 

Derdimiz rakiplerle değil, sözümüz de onlara değil. Sezon başından bu yana, ortaya koyduğumuz evrensel değerler ve ilkelerle çarpıklıktan nemalanan bazı kişileri çok rahatsız ettiğimizin farkındayız. Ama ahlaki değerlerimizden asla vazgeçmeden yolumuza devam edeceğiz. 4 Mayıs’ta oynanan 3. Lig karşılaşmaları Cizre-Karacabey, Kocaelispor-1461 Trabzon ve Bağcılar-Gölcük karşılaşmalarına Süper Lig hakemi atanmışken, hafta arası Sakaryaspor ile oynanan Play-Off maçımıza, zorluk derecesi bu kadar yüksek bir karşılaşmaya hakem olarak Kadir Sağlam’ın atanmasının mantıklı bir açıklaması var mıdır? İnsan ne kadar iyi düşünmek isterse istesin, ortaya çıkan tablonun anlattıkları çok başka". 

Haber: Özgür KALANBAK

Son Güncelleme: 11.05.2019 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eskiden de bu kadar dogrumudun uyanik 2019-05-11 23:21:01

Diyarbakira yatip o sezon tek deplasman galibiyetini kazandiran kimdi soyle

Avatar
Salih 2019-05-12 13:28:18

Ahlaktan bahsedenlere bak.2006 senesimi idi ne.Sakaryaspor ile samsunspor süperligde.Diyarbakır kesin düşecek.Tek şansı Samsunsporu hemde deplasmanda yenebilmek.Samsunu durumu çok iyi.Asla yenemez.O güne kadar hiçbir deplasman galibiyeti olmayan diyarbakır samsunu yeniyor.Samsun ne yapıyor 5 as topçusunu oynatmayıp adeta diyarbakırın ligde kalmasına zemin hazırlıyor.Sakaryaspor ise samsunsporun bu oyunu sebebiyle ligden düşürülüyor.Sonrada özür dilemeler falan.Hiç unutmuyorun o günleri.Sayın uyanık beyler efendiler.Sakarya unutmaz.Siz adaletten bahsederken, yaptıklarınızı asla unutmayacaksın.Ahlaktan adaletten bahsederken kendi geçmişini asla unutmayacaksınız.Korkunu ecele faydası yok.Sakarya gelecek ve İNŞAALLAH turu atlayarak gidecek.

Avatar
Metin 2019-05-12 00:28:43

Başkanım, bu işler boyle demeç vermekle olmuyor.Hakemler geçen sene Samsunu tum kamu oyu onunde bile bile dusurdu.Samsun millet vekilleri Fedarasyonu uyaramadı.Samsuna siyaseten düşman olanlar var onlar TFF ye MHK.ya talimat veriyorlar onlarda yerine getiriyorlar Bu sezonda Samsuna yine engel var.Rakiplere Penaltı serbest Samsuna yasak tum bunlar neden oluyor biliyormusunuz Samsunun arması ve Yuksel Yıldırımın sizin bu Kulube sahip çıkmanızdır.Bakın Pazartesi günü maçta yine Hakem facıası yaşana bilir.Siz ses çıkarmadığınız için canımızı hep yakıyorlar.Böyle basına kıbarca demeç vermekle olmuyor.Hakkımızı çok önceden aramalıydınız.Emirler hep ayňı yerlerden.

Avatar
Metin 2019-05-12 00:32:04

Başkanım, bu işler boyle demeç vermekle olmuyor. Hakemler geçen sene Samsunu tüm kamu oyu önünde bile bile düşürdü.Samsun millet vekilleri Fedarasyonu uyaramadı. Samsuna siyaseten düşman olanlar var onlar TFF ye MHK ya talimat veriyorlar onlarda yerine getiriyorlar Bu sezonda Samsuna yine engel var. Rakiplere Penaltı serbest Samsuna yasak tüm bunlar neden oluyor biliyor musunuz Samsun'un arması ve Yüksel Yıldırımın sizin bu Kulübe sahip çıkmanızdır.Bakın Pazartesi günü maçta yine Hakem facıası yaşanabilir. Siz ses çıkarmadığınız için canımızı hep yakıyorlar. Böyle basına kibarca demeç vermekle olmuyor. Hakkımızı çok önceden aramalıydınız. Emirler hep aynı yerlerden.