banner388

Hasan Kılıç: Güçlü, istikrarlı bir futbol emekçisi

Hasan Kılıç, Ajax’a transfer olacakken çapraz bağları kopunca bir kariyer dramı yaşamıştı. Futbola küstüğü günlerde Samsunspor ona kucak açmıştı. Üç sezon oynadığı Samsunspor’a, üç sezon sonra üç yıllık bir kontratla dönüyor.   

Hasan Kılıç: Güçlü, istikrarlı bir futbol emekçisi

Hasan Kılıç, Ajax’a transfer olacakken çapraz bağları kopunca bir kariyer dramı yaşamıştı. Futbola küstüğü günlerde Samsunspor ona kucak açmıştı. Üç sezon oynadığı Samsunspor’a, üç sezon sonra üç yıllık bir kontratla dönüyor.   

05 Haziran 2021 Cumartesi 16:45
Hasan Kılıç: Güçlü, istikrarlı bir futbol emekçisi

Samsunspor Haber - Samsunspor, Adana Demirspor ile sözleşmesi sona eren Hasan Kılıç’ı transfer ettiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre; defansif orta saha oyuncusu Hasan Kılıç ile iki yıllığına anlaşmaya varıldı. Sözleşmenin + 1 yıllık opsiyonu bulunuyor. Hasan Kılıç, Süper Lig’e yükselen ADS’de 34 lig maçının 33’üne 11’de sahaya çıktı. Defansif orta saha olmasına karşın, attığı 12 golle takımının en golcü futbolcusu olmayı başardı. Hasan ayrıca 5 arkadaşına da asist yaparak gol attırdı.

- Hasan Kılıç kimdir?

Aslında Hasan Kılıç’ı Samsunspor camiasına anlatmak ne kadar doğru onu da bilmiyorum. Ama adettendir diyerek hem bilmeyene tanıtmak, hem bilenin bilgilerini tazelemek düşüncesiyle biraz Hasan’ı size tanıtalım.

-Türkiye’deki ilk kulübü Samsunspor

Hasan’ın Türkiye’deki ilk kulübü Samsunspor. 2014-2015 futbol sezonunun başında futbol eğitimini aldığı Hollanda’dan Türkiye’ye geliyor. Dört sezon oynadığı FC Utrecht takımından Samsunspor’a transfer oluyor. 1992 yılında Hollanda’nın Utrech kentinde doğan ama aile kökleri Giresun’un Güce İlçesi’ne bağlı İlit Köyü’ne uzanan Hasan Kılıç, aralıksız üç sezon Samsunspor forması giyiyor. Bu üç sezonda 96’sı 11’de olmak üzere 98 lig maçına çıkıyor.Samsunspor ile yolu ayrılan Hasan Kılıç, 2017-2018 sezonuna bir Süper Lig takımına, Ankaraspor’a transfer oluyor. Ancak Ankara’da sadece 4 Süper Lig maçı oynayabiliyor. Ara transferde TFF 1.Lig’e dönüyor, Denizlispor’un yolunu tutuyor. Denizli’de yarım sezon oynuyor.

- Ankaraspor’dan Adana Demirspor’a 

Kiralık sözleşmesinin bitişinin ardından yeniden Ankaraspor’a dönüyor. Ankara’da, 1,5 sezonda 43 maçta forma giyiyor, 3 gol atıyor, 4 asist üretiyor. 2019-2020 sezonunun devre arasında Süper Lig için yatırım yapan Adana Demirspor’a gidiyor.  İlk sezon Play-Off finalinde Karagümrük’e penaltılarla kaybederek Süper Lig’in kapısından dönüyor. Ama bir sezon sonra bu hedefi yakalayan ADS’nin en istikrarlı, en verimli, en formda oyuncularından biri olarak öne çıkıyor.Daha önce Yılport Samsunspor forması giyen tecrübeli futbolcunun transferi taraftarı da mutlu etti.

- Dram dolu bir kariyer hikayesi

Hasan Kılıç’ın kariyerinde dramatik bir hadise bulunuyor. Henüz 22 yaşındayken Hollanda’nın en büyük kulübü Ajax’ın dikkatini çekiyor. Transfer olmak üzereyken çapraz bağı kopuyor. Ameliyatın ardından 9 aylık bir rehabilitasyon süreci geçiriyor. İyileşiyor. Bir ay sonra yine çapraz bağı kopuyor. Ajax defteri kapanıyor. Hollanda’dan uzaklaşmak istiyor. Kişisel olarak mutsuz, kariyeri adına umutsuz olduğu depresif bir ruh hali içinde olduğu dönemde Hollanda’dan ayrılıyor, Türkiye’nin yolunu tutuyor, Samsunspor’a imza atıyor.3 sezonluk Samsunspor macerasının ardından 3 sezonluk Ankaraspor, Denizlispor, Adana Demirspor sonrası Samsunspor ile yolu ikinci defa kesişiyor. Üstelik ilk gelişinin aksine bu defa kişisel olarak mutlu, kariyerinde daha büyük başarılar yakalamak adına umutlu.

Hasan Kılıç Samsunspor’da ne yapar ?

Hasan Kılıç, bir orta saha oyuncusu, daha doğrusu bir defansif orta saha oyuncusu. Gücüyle, kuvvetiyle, temposuyla, stiliyle TFF 1.Lig için ideal. Üstelik istikrarlı ve tecrübeli. 6 sezonda 200’ün üzerinde TFF 1.Lig maçı oynamış. İyi transfer. Tabii bence. Ama ne beklediğiniz, ne rol verdiğiniz çok önemli. Hasan’ın dişlinin bir parçası olduğunu, takım oyuncusu olduğunu, öncelikli görevinin defansif olduğunu unutmazsanız fayda sağlayacaktır. Ama transfer edilen her oyuncuyu geldiği kulüpteki kapasitesinin altına düşüren Nuri Asan futbol ikliminin onu nasıl etkileyeceği kestirebilmek için falcı olmak gerekiyor. Ben falcı değilim. Umarım en az ADS’nin şampiyonluğundaki kadar katkısı olur Samsunspor’a. Giresun kökenli, Hollanda doğumlu, sonradan Samsunlu olma Hasan’a, başka kulüplerde forma numarası olarak 55’i tercih edecek kadar şehre aidiyet duyan bir futbolcuya, ne denirse onu diyerek yazıyı sonlandıralım;

Yuvana hoş geldin Hasan Kılıç ...


Haber: kanaldaa.com/ İbrahim CANBULAT

Anahtar Kelimeler:
Hasan KılıçSamsunspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EREN 2021-06-05 21:15:38

futbolcunun yaşlandıkça profesyonel bir kafaya da sahipse nasıl mükemmele doğru bir yol aldığını hasan da da görüyoruz...bence bu futbol ahlakıyla hasan samsunda zirve yapacak ve önümüzdeki sezon transferin gözdesi olacaktır..çok ta üstün meziyetleri var ayrıca..

Avatar
Ali55 2021-06-06 01:55:09

Nokta transfer.... tam ein saglam en güclü dönemi... getirenlere helal olsun

Avatar
Totti 2021-06-06 17:38:06

Yuvana hoşgeldin kral