banner388
banner390
banner410
banner408

Futbol şehitleri unutulmadı

Tam 30 yıl önce bugün Malatya deplasmanına giden Samsunspor kafilesin feci bir trafik kazası geçirmişti. Kazada hayatını kaybeden 3 futbolcu, teknik direktör ve takım otobüsü şoförü için anma töreni düzenlendi.

banner269

Futbol şehitleri unutulmadı

Tam 30 yıl önce bugün Malatya deplasmanına giden Samsunspor kafilesin feci bir trafik kazası geçirmişti. Kazada hayatını kaybeden 3 futbolcu, teknik direktör ve takım otobüsü şoförü için anma töreni düzenlendi.

20 Ocak 2019 Pazar 14:28
Futbol şehitleri unutulmadı

Samsunspor Haber-20 Ocak 1989 yılında Malatyaspor ile oynanacak Türkiye 1. Futbol Ligi karşılaşması için deplasmana giden Samsunspor kafilesi trafik kazası geçirip 3 futbolcusunu, teknik direktörünü ve şoförünü kaybetmişti. Türk futbolunun acı günü 30. yıl anma töreni ile anıldı.

2 MEZARLIKTA ANMA TÖRENİ 

Samsunspor, kazanın 30. yıl dönümünde elim kazayı hatırlatmak için Asri Mezarlığı ve Kıranköy Mezarlığında anma töreni düzenledi. Teknik Direktör Nuri Asan’ın Asri Mezarlığındaki mezarı başına çelenk koyuldu ve dua edildi. Aynı mezarlıkta bulunan ve kazada yaralanıp yıllar sonra vefat eden menajer Yüksel Özan’ın da kabri başında dua yapıldı. 

Samsunspor Başkan Vekili Tahsin Kosif yaptığı konuşmada, "Futbol şehitlerimizi özlemle, saygıyla ve minnetle kabri başında anıyorum. 30 yıl olmasına rağmen acısını hala yüreğimizde hissettiğimiz bu anlamlı günde, bundan sonra ne ülkemizde, ne de dünyada bu tür acıların bir daha yaşanmaması" dedi. Samsunsunspor eski Başkanı Hakkı Tomaç, "Üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen acısını hale hissediyoruz. Samsunumuz için, Türk futbolu için kapkara bir gün 20 Ocak... Şu an kabri başındaki Nuri Asan , 'Ben Samsunspor için ölmeye razıyım' diyen bir arkadaşımızdı. Allah gönlüne göre verdi demek ki. Samsunspor'umuz için şehit oldu. Hepsinin mekanları cennet olsun. Samsun'un ve Türk futbolunun duaları onlarla. Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Aynı zamanda Mete Atanır için Kıbrıs’ta, Muzaffer Badalıoğlu için Zonguldak’ta ve Tomiç için de Sırbistan’da mezarları başında tören düzenlendiği öğrenildi. Törenlere, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsunspor Başkan Vekili Tahsin Kosif, İlkadım Beldiye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Samsun Bürosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, ASKF Samsun Şube Başkanı Şener Aydın ve Samsunspor yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.